montasje2 copy
montasje2 copy

Slik harselerer Aftonbladet med britiske tabloider

Spår svensk 5-0-seier på fiktive avisforsider. Engelskmennenes svar: «Chock! Abba er verkligen norska!».

Ordkrigen er for lengst i gang foran Sverige - England i kveld. I svenske Aftonbladet har grafikerne fått frie tøyler til å lage fiktive lørdagsutgaver av en rekke britiske tabloider. Førstesidene har avisen sendt til sine britiske kolleger i håp om å fremprovosere en reaksjon.

mirror
mirror
«Den psykologiske krigføringen har begynt», advarer Aftonbladet.

«Daily Mirror» bringer et bilde av keeper Joe Hard med ordspillet «Broken Hart» i fete typer på forsiden. «Hvordan kampen endte? Vi gikk på stillingen 4-0», sier fansen.

Se Sverige - England på TV 2 og TV 2 Sumo kl. 20.45

«Daily Mail» kaller England «Lo-5ers» etter 0-5-tapet for Sverige, illustrert med et bilde av laget som startet mot Frankrike.

Samme resultat pryder forsiden til «The Sun». «Smorgasbored to death!» er tittelen, som høster inspirasjon fra det adopterte svenske ordet for koldtbord – smörgåsbord.

SKRMAV~2
SKRMAV~2

Kanskje ikke like stilfullt, men «Daily Star» får også gjennomgå med Zlatan Ibrahimovic fremstilt som en djevel og overskriften «Holy 5hit!».

Engelskmennene har selvfølgelig sett seg nødt til å slå tilbake. «Daily Mirror» har kopiert Aftonbladets eget format og smører «Zlatastrof!» ut over hele forsiden. Sensasjonsnyhetene «Chock! Abba er verkligen norska» og «Ikea konkurs» kan «Aftonbladet» også melde.

– Selvfølgelig håper vi at lørdagens forside av Daily Mirror vil feire en berømt seier, men vi bestemte oss også for at vi simpelthen ikke kan la dette ligge. Derfor har våre designere kommet opp med et svar som er langt mer spiselig for engelske fans, skriver Daily Mirror.

Les også:Welbeck: – Zlatan er i hvert fall god på Fifa

sun
sun

Daily Mail velger å holde seg til sin egen avis, men har laget en tenkt avisside hvor kaptein Steven Gerrard har scoret alle fem målene i Englands 5-0-seier mot Sverige: «Abba load of that!» – «Have a load of that!», erter avisen, og kaller svenskenes spådom en tanke optimistisk.

– Særlig med tanke på at bare ett møte mellom lagene har endt med en seiersmargin på mer enn to mål. Det var 17. mai 1937 og gikk i Englands favør, skriver Daily Mail.

Hva tror du resultatet blir? Og hvordan kommer forsidene i svenske og engelske aviser til å se ut i morgen? Diskutér med andre fotballfans og kom med forslag i kommentarfeltet nederst.

daily mail riposte
daily mail riposte
star
star
daily
daily