Norge tapte den første kvalifiseringskampen borte med 21-27. Det betyr at Norge må vinne med minst seks mål hjemme i Oslo Spektrum lørdag.

Gjør de det, blir det VM i Spania i januar 2013.

– Jeg tror at vi har sjansen til å forbedre oss fra bortekampen. Derfor lever VM-drømmen videre. På en god dag kan vi greie det, men samtidig må vi være realistiske, sa Hedin da NTB snakket med ham i Drammen torsdag.

Les også: Kjelling tar pause fra landslaget

Magetrøbbel

Skade på nøkkelspillere har gitt ham ekstra hodebry. Kapteinen Børge Lund kunne ikke spille bortekampen, og det er heller ikke sikkert at han er med lørdag.

– Han trener ikke torsdag. Han trente onsdag, men var langt unna sin beste form. Han trener igjen fredag, og så får vi se, sa Hedin.

Verre er det med Erlend Mamelund. Den storvokste bakspilleren sliter igjen med magetrøbbel. Det blir ikke bestemt om målgarantisten kan spille før kampdagen. Han trente ikke torsdag, og han trener helt sikkert ikke fredag formiddag heller.

Uten de to blir oppgaven mot Ungarn tyngre.

– Vi må være realistiske. Hvis ikke de kan spille, må vi inn med mer urutinerte spillere som kommer fra den 21. beste ligaen i Europa, og de skal opp mot spillere som har hevdet seg i mesterligaen, sa Hedin.

Han vet selvsagt hva det betyr.

– Vi trenger de beste for å henge med. Så enkelt er det.

Les også: Hedin forlenger med Norge

Video

Slaget er uansett ikke tapt på forhånd. I håndball kan mye skje. Den svenske landslagstreneren og spillerne har brukt tid siden tapet i Ungarn på å finsikte den kampen på video. Hedin har ennå ikke sagt for mye til spillerne hvordan han vil ha det lørdag.

Hedin mener det er mye å hente.

– Vi var slett ikke sjanseløse. Vi hang godt med i 52 minutter og kunne fort ha ledet til da. Men vi fikk en utvisning og tapte den perioden 1-3. Der kunne det i stedet ha endt 2-2. Det er klart at det er veldig irriterende at det glapp mot slutten.

– Hva blir viktigst lørdag?

– Ole (keeper Erevik) må være i bra form, vi må sette forsvaret og spille bra seks mot seks. Da er mye gjort.

Ny kontrakt

Hedin sier at det vil være et stort personlig nederlag om Norge ikke kommer til VM, men han får flere sjanser. Torsdag droppet Norges Håndballforbund og generalsekretær Erik Langerud nyheten om at de og Hedin er enig om å forlenge kontrakten hans til etter OL i Brasil i 2016.

Hedins nåværende kontrakt løper til 2014. Han ble ansatt etter Gunnar Pettersen i 2008.

– Det har vært i mine tanker å fortsette fram til OL, og jeg er glad for å ha fått den tilliten, sa Hedin til NTB. (©NTB)