I løpet av 2012 skal vi besøke alle fylkene i dette fantastiske landet vårt. Hvor vi skal reise er det våre seere og lesere som bestemmer.

Vi er på jakt etter steder med entusiastiske innbyggere og personer som brenner for bygda si. Alle steder har noe spesielt ved seg.

Holmenkollbakken (Foto: Illustrasjonsbilde)

Steder med særpreg

Annenhver fredag presenterer vi fem steder i hvert fylke som velges ut etter originalitet og interesse.

Det stedet som får flest stemmer får besøk av TV 2s TV-team.

Nå er det Oslos tur!

Med over 43 000 stemmer vinner Bøler. Sørkedalen kommer på en god andreplass med nærmere 40 000 stemmer.

Her er reportasjen fra Bøler:

Avstemmingen er avsluttet

Tidligere reiser

God morgen Norge har tidligere besøkt fylkene Oppland, Telemark, Sør-Trøndelag, Hedmark, Troms, Østfold, Nordland og Hordaland.

Se innslaget fra Masfjorden her

I Vest-Agder var det Høllen som stakk av med seieren. Reportasjen derfra kommer fredag 22. juni kl 08:15.

Følg God morgen Norge på Facebook for daglige oppdateringer.

Del artikkelen med dine venner

Dette er de fem utvalgte stedene i Oslo:

Dette er de fem stedene i Oslo som er plukket ut.

1. Ormøya og Malmøya

Øyene ligger i Bunnefjorden cirka åtte km sør for Oslo sentrum. De er knyttet sammen med bru, og det er veiforbindelse til Ormøya fra Bekkelaget og Mosseveien. Ormøya er ei lita øy, med ca 120 husstander med alt fra sveitservillaer til rekkehus fra 1970-tallet. Øya har strender, båtplasser og egen park. Opprinnelig var Ormøya ei fritidsøy for hovedstadens bemidlede. Malmøya har ca 180 husstander. Øya har flere naturminner og dyrefredningsområder.På Malmøya er det en offentlig badeplass og campingplassen Solvik, reservert for fysisk handicappede

2. Bøler

Drabantbyen Bøler ligger sydøst i Oslo, og har 10-15.000 innbyggere. Bøler grenser til Østmarka og området strekker seg fra Østensjøvannet til Nøklevann. Navnet kommer fra Bøler gård, som fortsatt ligger fortsatt godt bevart, ikke langt fra Bøler T-banestasjon. Utbyggingen av Bøler tok til etter andre verdenskrig, hovedsakelig fra midten av 1950- til begynnelsen av 1960-tallet. Bøler er gjort litterært kjent gjennom forfatterskapet til Tove Nilsen, som vokste opp i en av de tre høyblokkene i Bølerlia på 1960-tallet.

3. Grønland

Grønland er et strøk i indre by i Oslo, rett øst for sentrum, beliggende i bydel Gamle Oslo. Det grenser til Tøyen, vaterland og Gamlebyen. Grønland har mye kulturell variasjon. Det er, sammen med nabostrøket Tøyen, et sentralt sted for Oslos innvandrerbefolkning. Andelen innvandrere som bor i strøket er 35–40 prosent. Det bor i overkant av 8000 på Grønland, og her ligger moskeer og utesteder side om side.

4. Sagene

Sagene er et strøk langs Akerselva i bydelen Sagene, to-tre kilometer nord for Oslo sentrum. Fra sagbruksdriften kom på 1500-tallet har Sagene vært knyttet til industri og elva. På 2000-tallet regnes Sagene som et stadig mer attraktivt område å bo i. Sagene er skildret i romaner av Oskar Braaten.

5. Sørkedalen

Sørkedalen er omtrent ti kilometer lang og ligger nordvest i Oslo. Den er et eget bygdesamfunn med en kultur som skiller seg distinkt fra resten av byen og som har bevart et ikke-urbant preg. Dalen er hovedsakelig bebygget med gårdsbruk, og er et populært utfartssted for friluftsaktiviteter som skitur og ridning for befolkningen i Oslo vest. Ved inngangen til dalen ligger Bogstad gård og Oslo Golfklubb. Sørkedalen er også et fint utgangspunkt for skiturer i Nordmarka.

Få tips til hva som skjer der du bor eller legg inn dine egne tips i vår kulturkalender.