Tidligere «Charterfeber»-deltaker og livsnyter Hilde Skovdahl reagerte sterkt på uttalelsene til Frp-politiker Kjetil R. Johansen om at overvektige menn er «det jævligste som finnes».

– Nå er jeg forbanna! Det som gjør meg så forbanna sint er at denne mannen er sykepleier, raste «Charter»-Hilde.

Les mer: Charter-Hilde raser mot Frp-politiker

Skapte sterke reaksjoner

Det var lørdag at Kjetil R. Johansen postet et innlegg på Facebook der han blant annet skrev: «- Fete mannfolk er det jævligste som finnes, det oser av selvforakt»

Innlegget ble først fanget opp av bt.no, og skapte siden sterke reaksjoner. Onsdag kom nyheten om at Frp-politikeren søker fritak fra alle verv.

Hamrer løs

Men han er ikke ferdig med denne saken. Etter Charter-Hildes kritikk mot Johansen forleden, kommer han nå med et lengre innlegg som svar til TV-profilen. Innlegget finnes på hans blogg, og her er et utdrag:

«Kjøre Charter-Hilde, du er kjent som livsnyteren over alle livsnytere. Du starter dagen med å banke nedpå alt du kommer over av sukkerholdig mat slik at du kan få opp blodsukkeret ditt som sikkert flukserer verre enn børskursene. Du er kjent for å være en fyllebøtte, storspiser og en person som er stor i kjeften og mener mangt og mye, så lenge du kan hamre løs på andre», skriver han.

«Du mener at dersom en overvektig person hadde blitt min pasient, så ville jeg ikke gitt dem behandling. Det blir like sinnssvakt som å si at fordi en kollega stemmer Rødt, så vill han la en FRP-pasient dø. Du er så langt ute på tynn is og så langt borte fra å forstå omgivelsene rundt deg at jeg synes synd i deg. Du burde faktisk vurdert å få oppnevnt ett verge, for uttalelsene dine er så sinnssvake at jeg frykter for ditt eget ve og vell. Du reagerer på at jeg ytrer meg i fylla om feite mannfolk, hvorfor? Mener du at det er sunt å være overvektig? Er du stolt over at du klarer å måke nedpå 10 chipsposer om dagen uten å spy? Seriøst, hva i helvete er det du tror at du er?», fortsetter han.

Le hele innlegget på Johansens blogg.

Les også: Charter-Hilde raser mot oppsiktsvekkende KrFU-utspill

Ble redd

Dette innlegget setter en stor støkk i Charter-Hilde:

– Jeg ble så redd da jeg leste det, at jeg ble helt skjelven. Men så leste jeg hele innlegget, og skjønte at han var helt på viddene. Jeg er ikke lei meg, for her er det ingenting som stemmer. Når man kritiserer noen, skal man ikke gå på utseendet. Han går også ut og kritiserer meg med ting han tror jeg er. Han representerer en gruppe som viser hvordan samfunnet er blitt, han viser at det er lov å krenke andre mennesker. Det er slike som han som skaper mobbere i samfunnet, sier Charter-Hilde til «God kveld Norge».

– Han sier for eksempel at jeg rakker ned på tynne mennesker – Jeg har aldri sagt beinrangel til noen. Jeg har hele tiden understreket at det er plass for alle. Hadde han vært smart, hadde han stoppet før dette innlegget. Men med dette viser han nok en gang at han ikke har noen verdens ting å gjøre verken innen politikk eller helsevesen, raser Hilde.

Les også: Charter-Hilde: – Ingen vil ansette meg

– Usaklig

Kjetil R. Johansen sier til «God kveld Norge» at også dette innlegget er ment humoristisk, som han sa om Facebook-innlegget som startet hele debatten.

– Jeg prøver å svare henne på samme usaklige nivået som hun svarte meg. Hun uttaler seg om noe hun tydeligvis ikke har kunnskap om, sier han.

– Men hvorfor er innlegget fullt av feilinformasjon om Hildes person?

– Jeg er klar over at det er mye feilinformasjon, og det var litt av meningen. Hun kom med feilinformasjon om meg. Dette er et sleivspark, og det er ment som et humoristisk innlegg, så min oppfordring er at man ikke skal ta det så alvorlig, sier han.

Og årsaken til at han har valgt å angripe Hildes utseende i innlegget, er følgende:

– Det går ikke an å diskutere saklig med henne.

Les også: Ukjent kvinne utgir seg for å være Charter-Hilde

– Han går i forsvar

Hos Hilde faller ikke denne forklaringen i god jord.

– Hadde han vært standupkomiker, hadde jeg skjønt at det kanskje kunne være humoristisk ment. Han representerer imidlertid to yrker, politikken og helsevesenet, hvor man skal ha hjertet på plass og hvor man skal være seriøs. Han for stå for det han sier, og ikke forsvare seg med at dette er humor. Det er bare vås. Det at det skal være humor er ene og alene forsvar fra hans side, fra sier Hilde.