Sogndal (TV 2 Sporten): Det danske håndballandslaget avsluttet i dag sitt norgesbesøk i Leikanger i Sogn, der de har terpet på OL-formen.

Mens de regjerende danske EM-mesterne kun kan konsentrere seg om OL i London, må Norge reise kjerringa mot Ungarn i Spektrum lørdag for å ha et håp om å komme til Spania-VM neste år.

Norges statistikk mot Ungarn er alt annet enn lystig lesning. Av 26 kamper, er hele 19 endt med tap.

– Jeg så den første kampen, og etter at Ungarn har fått László Nagy tilbake på laget tror jeg at det skal bli vanskelig for Norge.

– Blir tøft
Norge har vunnet seks og en endt uavgjort, og Wilbek tror det blir for tøft å hente inn seks mål.

– Jeg så den første kampen, og etter at Ungarn har fått László Nagy tilbake på laget tror jeg at det skal bli vanskelig for Norge. Jeg tror godt at de kan vinne kampen på lørdag, men jeg tror ikke at de klarer å vinne med syv mål, sier Wilbek.

Han mener samtidig det blir feil å ta opp spørsmålet om Robert Hedins fremtid i sjefsstolen dersom det norske laget ikke klarer å kvalifisere seg til VM.

– Det handler mer om hvilke spillere man har til rådighet, og Norge har ikke mange spillere å ta av. Når de i tillegg har et par skader sier det seg selv at det blir vanskelig. Så det det handler om for Norges del er å bygge opp flere unge gode spillere. For hvis man bare har syv-åtte gode spillere kommer man ikke med i verdenstoppen, man skal ha 20, understreker danskenes sjef.

– For dårlig nivå på den norske ligaen
Og danskenes veit hva de snakker om. De regjerende EM-mesterne har vært i to EM-finaler på tre forsøk, og tapte knepent finalen mot Frankrike i VM i fjor. Nå blir de sett på som en av de store favorittene til å vinne deres første OL-gull. Norge fikk en 13. Plass i EM i Serbia i januar, og blir stående med en 7.plass fra VM i 2005 som beste plassering siden 1961.

– Hva er det Norge må gjøre for å komme opp på Danmarks nivå?

– Det er nettopp dette arbeidet med å få frem unge talenter, og finne et godt treningsopplegg for dem. I tillegg handler det om å heve nivået på det øverste ligaen i Norge, da særlig gjennom å øke treningsmengden. Jeg ser at det er for mange dårlige klubber i Norge, og nivået mellom den danske og den norske ligaen blir bare større og større.

Ulrik Wilbek. (Foto: MARCELO DEL POZO/Reuters)

– Vi er bedre teknisk
Michael Knudsen er tilbake i troppen, etter at han måtte stå over EM på grunn av en strekkskade. Han tror også det er små sjanser for at Norge klarer å vinne med syv mål over Ungarn.

– Det blir en veldig tøff kamp for Norge. Ungarn er i god form, og seks baklengsmål er vanskelig å hente inn. Men Norge er sterke på hjemmebane, så jeg er sikker på at det kommer til å tett kamp, sier han.

Knudsen tror noe av problemet til Norge ligger i teknikken.

– En av de store forskjellene mellom norske og danske spillere er det tekniske nivået. I Danmark trener vi mye teknikk, mens nordmenn er litt mer fysisk i spillestilen. Men Norge har jo mange gode spillere, både i Tyskland og Danmark, så jeg er sikker på at det ikke er lenge til de norske spillerne er i verdenstoppen igjen, sier han.