Bergen (TV 2 Sporten): Harry Redknapp har overraskende fått sparken som manager i Tottenham.

LES OGSÅ: Klubben bekrefter: Harry Redknapp ferdig i Tottenham

Det skal være uenigheter om betingelsene i en eventuell kontraktsforlengelse som skal være hovedgrunnen til avgjørelsen – men også sportslige resultater skal ha vært en medvirkende årsak.

– Denne avgjørelsen tar ikke noe som helst bort fra den utmerkede jobben Harry har gjort i sin tid i klubben, og jeg ønsker å takke ham for det han har oppnådd og bidratt med. Harry vil alltid være velkommen på White Hart Lane, sa Tottenhams formann Daniel Levy i en pressemelding.

Lars Bohinen, som spilte både for Blackburn, Nottingham Forest og Derby i Premier League fra 1993 til 1998, er overrasket over at Tottenham kvitter seg med Redknapp.

Tottenham er en større klubb enn Aston Villa og jeg tror nok Tottenham velger en manager med enda mer erfaring enn Ole Gunnar Solskjær

– Det er en veldig overraskende avgjørelse når han vel har ledet klubben til 5. og 4. plass og Mesterliga-spill de siste sesongene. For en klubb som Tottenham så er det sportslig suksess, poengterer Bohinen.

– Andre årsaker ligger bak
Bohinen tror derfor andre årsaker ligger bak.

– Det har nok skjedd noe i kulissene som ikke media har fått tilgang til. Det kan hende at det har sammenheng med prosessen da Redknapp var aktuell som landslagssjef for England. Redknapp kan ha krevd å bli løst fra kontrakten dersom han fikk tilbudet om England-jobben, og det kan ha skapt stridigheter, spekulerer Bohinen.

– Og det kan ha med at Harry Redknapp er en «old school» manager og måten han leder klubben på. Slik jeg har forstått det så overlater Redknapp det meste til de andre og inkluderer seg lite selv i treningsarbeidet.

Kort tid etter at Redknapps avgang ble kjent nærmest eksploderte ryktebørsen i spekulasjoner om hvem som blir ny sjef på White Hart Lane.

Navn som David Moyes, Roberto Martinez, Rafael Benitez, Fabio Capello, Andre Villas-Boas og Jürgen Klinsmann blir regnet som de heteste kandidatene – i den rekkefølgen.

LES OGSÅ: Her er de rikeste trenerne i Fotball-England

Lars Bohinen

Så lenge Solskjær er i Molde og gjør det bra der så vil hans navn alltid dukke opp i forbindelse med ledige jobber i Premier League.

Tror Solskjær blir koblet til jobben
Ole Gunnar Solskjær var ønsket som sjef i Aston Villa og var i møte med klubbledelsen forrige måned. Den sagaen endte som kjent med at Solskjær takket nei til å være en kandidat på grunn av familiære årsaker.

Lars Bohinen tror Solskjær nå også vil bli koblet til Tottenham i britiske tabloider de neste ukene.

– Det vil han helt sikkert bli. Så lenge Solskjær er i Molde og gjør det bra der så vil hans navn alltid dukke opp i forbindelse med ledige jobber i Premier League. Men det vil overraske meg om Tottenham går for Solskjær, sier Bohinen.

– Du tror det er helt utenkelig?

– Nei, helt utenkelig er det ikke. Alt kan skje i fotball. Men Tottenham er en større klubb enn Aston Villa og jeg tror nok Tottenham velger en manager med enda mer erfaring enn Ole Gunnar Solskjær.

– Må vise offensiv fotball
Bohinen spår at enten Roberto Martinez eller Andre Villas-Boas ender opp som de mest realistiske kandidatene.

– Tottenham vil nok hente inn en manager som kan bringe den offensive Tottenham-kulturen videre. De er kjent for å spille offensiv og fin fotball. Det tror jeg både Martinez og Villas-Boas kan videreføre, sier Bohinen.

– Jeg ser at David Moyes kanskje er den største favoritten, men han har vært i Everton i vel 12 år og jeg er usikker på om han står får en fotball som samsvarer med «Tottenham-kulturen», fortsetter den tidligere Premier League-proffen.

LES OGSÅ: Dette er Premier Leagues ferskeste manager

Idyllen er gjennoopprettet i Molde. Her Solskjær og Røkke fra gårsdagens pressekonferanse (Foto: Svein Ove Ekornesvåg, © SOE)

Det må ikke være kriteriet at manageren må ha spilt for klubben tidligere

– Fansen ønsker Klinsmann
Flere Tottenham-supportere TV 2 Sporten har snakket med ønsker seg Jürgen Klinsmann som ny sjef i London-klubben. Det er Bohinen skeptisk til.

– Det må ikke være kriteriet at manageren må ha spilt for klubben tidligere. Ja, Klinsmann er nok populær blant fansen, men nå er han landslagssjef for USA som er midt i en kvalifisering og vil nok ikke forlate jobben der. Men for all del, Klinsmann kunne vært spennende han, konstaterer Bohinen.

– Men min personlige favoritt er likevel Martinez. Jeg tror han passer bra i Spurs, avslutter han.

PS: Hos Sky Bet er Ole Gunnar Solskjær allerede lansert som potensiell ny Swansea-manager, med 20/1 i odds.

Hvem tror du overtar Spurs? Ta debatten i kommentarfeltet under!