Harry Redknapp ankommer Southwark Crown Court i London. (Foto: Lewis Whyld/Pa Photos)
Harry Redknapp ankommer Southwark Crown Court i London. (Foto: Lewis Whyld/Pa Photos)

Klubben bekrefter: Harry Redknapp ferdig i Tottenham

– Jeg er sjokkert, sier Phil Thompson.

Sky Sports meldte onsdag kveld at Harry Redknapp har fått sparken i Tottenham.

Sent natt til torsdag kom bekreftelsen fra Tottenham. I en pressemelding skriver Spurs at manager Harry Redknapp forlater London-klubben. Ifølge Daily Mirror skal Tottenham-spillerne blitt informert om avgangen onsdag.

– Har gjort en utmerket jobb
– Dette er ikke en avgjørelse styret eller jeg har tatt lett på. Harry kom til klubben på et tidspunkt hvor hans erfaring og tilnærming var nøyaktig det vi trengte, sier styreformann Daniel Levy.

– Denne avgjørelsen tar ikke noe som helst bort fra den utmerkede jobben Harry har gjort i sin tid i klubben, og jeg ønsker å takke ham for det han har oppnådd og bidratt med. Harry vil alltid være velkommen på White Hart Lane, sier Levy.

Ryktene begynte å gå allerede tirsdag om at han kom til å forlate klubben. Men da gikk han ut og avfeide at han kom til å trekke seg.

– Harry er en stolt mann og måtte gå ut og avkrefte at han gikk frivillig, sier Phil Thompson til tv2.no.

Les også: – Manager-exit i Tottenham og Everton

– Forhandler om sluttpakke
Ifølge Sky Sports er 65-åringen nå i forhandlinger med klubbformann Daniel Levy om en sluttpakke.

– Han må lure på hva han har gjort galt. Først gikk han glipp av England-jobben, som han var favoritt til å få. Nå mister han også Tottenham-jobben. Og det etter å ha gjort det som trolig er den beste sesongen i karrieren, sier en hoderystende Thompson.

For Redknapp overtok et Tottenham i fritt fall for nesten fire år siden. Da lå klubben nest sist på tabellen. Han forlater klubben som Englands fjerdebeste lag.

– Han har utrettet mirakler med Tottenham. Han tok dem egentlig til Mesterligaen, som var målsettingen. Men så vant Chelsea finalen og tok plassen fra dem. Det kunne ikke Harry gjøre noe med, forklarer Thompson.

– En trist dag for fotballen
I januar var Tottenham alles «reservefavorittlag». De spilte den flotteste fotballen i Premier League og var med i tittelkampen. Men etter en svak avslutning, så falt de ned til fjerdeplass til slutt.

– Noen vil sikkert kritisere ham for ikke å ha rotert på laget og at de ikke holdt helt ut. Men du må se hele sesongen under ett, ikke bare de siste månedene. En kan ikke stemple Harry som en dårlig manager. Han har også vært uheldig. De har hatt mye skader. Michael Dawson, Tom Huddlestone, Ledley King var alle lenge ute. Dette er en trist dag for fotballen, sier Thompson.

Redknapp hadde ett år igjen av kontrakten sin med Tottenham, men ønsket å forlenge denne med to år. Men klubbledelsen skal ha vært uvillig til å binde seg til en lang kontrakt med ham.

I vinter ble Redknapp frikjent i en skattesak. Da var det ventet at den tidligere West Ham- og Portsmouth-manageren skulle overta som engelsk landslagssjef etter Fabio Capello. Den jobben gikk i stedet til Roy Hodgson.

Les også: Dette er Premier Leagues ferskeste manager

Harry: – Fire fantastiske år
I pressemeldingen sier Redknapp at han har hatt en fin tid i Spurs og at han her stolt over det han har oppnådd.

– Jeg har hatt fire fantastiske år i klubben. Til tider har fotballen vi har spilt tatt pusten fra folk. Jeg er trist over å måtte dra, men jeg ønsker å takke spillerne, støtteapparatet og fansen for deres fantastiske støtte i tiden jeg har vært her, sier Harry Redknapp.

65 år gamle Redknapp sier han ikke føler seg ferdig som manager.

– Jeg føler ikke at jeg er ved slutten av min karriere. Alex Ferguson er i 70-årene, men er fortsatt den beste manageren i verden, sier Redknapp til BBC.

Everton-manager David Moyes skal være en av de heteste kandidatene til å ta over på White Hart Lane neste sesong.