KrF-leder Knut Arild Hareide (38) er i vinden om dagen og om ikke lenge gifter han seg med kjæresten Lisa Maria Larsen (28). I fjor sommer fridde han til sin kjære og om kort tid er de klar for å gi hverande løfet om tro og evig kjærlighet.

Men selv om Hareide har funnet kjærligheten er han ingen kløpper på kjøkkenet. Vår «Sommertid»-kokk, Ole Jonny Eikefjord tok derfor med KrF-lederen på kjøkkenet for å lære han noen enkle kokkekunster.

Salma laks sashimi med ponzusaus

400 g Salma laks

1 vårløk, finhakkes

50 g lakserogn

12 miniaparges, forvelles

Skjær Salmalaksen på skrått i tynne skiver. Fordel på fire tallerkener eller for eksempel et bananblad. Dryss over lakserogn, vårløk og asparges.

Ponzusaus

2 dl ponzusaus (finnes på asiatiske butikker)

1 dl soyasaus (Kikkoman)

2 ts riseddik

2 ss finkuttet fersk korriander

2 ts sukker

Bland alt sammen og la det stå i fem minutter. Rør til sukkeret er oppløst. Fordel 3 ss ponzusaus over laksen på hver porsjon. Pynt med blomster.

Salmalaks carpaccio

300 g Salmalaks

Nykvernet sort pepper

50 g pinjekjerner

40 g parmasan

2 lime

20 blader basilikum

Maldonsalt

Krydre Salma laksen godt med nykvernet sort pepper. Varm en stekepanne, den skal være veldig varm. Brun laksen i tørr panne. Det skal være brun skorpe rundt hele. Vask stekepannen og sett den tilbake på sterk varme. Ha i pinjekjernene. Hold kjernene i bevegelse til de blir nøttebrune. Ha i litt salt. Vask stekepannen på nytt og sett den tilbake på den sterke varmen.

Del lime i to og legg den med kjøttsiden ned i tørr panne. stekes i ett minutt. Skjær laksen i så tynne skiver du klarer med kniv og fordel det på fire tallkerkener. legg på lime. Fordel pinjekjernene over laksen. Dryss over med litt maldonsalt. Rasp parmasan over og fordel basilikumbaldene.

Salma laks cevice fylt i tomater servert med chilimajones og avokado

350 g Salma laks (kuttes i terninger)

6 ss limesaft

2 ss god ekstra virgin olivenolje

1 ts finhakket chili (uten frø)

1 ss finhakket koriander

4 ss flådde plommetomater, del dem i to og ta ut kjernen

Nykvernet havsalt

Vend lakseterningene forsiktig sammen med lime og chili. La det stå i 45 minutter i romtemperatur. Vend rundt av og til. Tilsett olivenolje og koriander. Smak til med salt. Fordel massen i tomatene.

Chilimajones til topping

2 dl m ajones

1 ss chilisaus, ikke søt

Blandes sammen. Ha en teskje av majonesen på toppen av cevicen. Server eventuelt litt ved siden av.

Avocado

1/2 avokado,skrelt og kuttet i små terninger

Legg terninger på chilimajonesen.

Pynt

Persilleblad som bilde