Da Katrine Bølvilsen (30) skulle føde sitt tredje barn William, gikk ikke alt som planlagt.

På vei til sykehuset oppdaget hun at hun var mye nærmere fødselen enn først antatt.

Den dramatiske fødselen fant sted på fortauet utenfor Oslo S for litt over en uke siden.

Kom ikke til å rekke sykehuset

På Mosseveien, på vei fra hjemstedet Ljan med kraftige rier, skjønte hun at de aldri kom til å rekke frem til Bærum sykehus før fødselen.

– Vi hadde fødeplass på Bærum sykehus, men når vi var på vei skjønte vi at vi ikke kom til å rekke frem i tide til fødselen, forteller Bølvilsen til «Sommertid» før hun legger til:

– Derfor ringte vi til Ullevål for å spørre om vi kunne få lov til å føde der. Vi fortalte hvor langt på vei vi var, men det var dessverre helt fullt og de hadde ikke kapasitet til å ta imot oss.

Hodet på vei ut i bilen

Mannen til Katrine ble derfor nødt til å ringe ambulansen. Mens de hadde ambulansen på tråden merket Katrine at hodet var på vei ut.

– Jeg begynte å merke det på kroppen at fødselen var godt i gang, sier hun.

– Da jeg oppdaget at hodet var på vei ut fikk jeg panikk. Jeg tenkte, hva om han treffer gulvet. Det var det verste som kunne skje i mitt hode, forteller hun.

Møtte ambulansen på Oslo S

Med ambulansen på tråden avtalte de at beste og nærmeste møteplass var på Oslo S. Da paret parkerer på korttidsparkeringen er fødselen et faktum.

– Jeg ble veldig lettet og litt roligere da jeg så ambulansen ved rundkjøringen ved Oslo S, forteller Bølvilsen før hun legger til:

– Da ambulansepersonellet åpnet døren, presset jeg kun en gang så var han ute.

Etter den noe dramatiske fødselen på parkeringsplassen ble mor og barn fraktet til Ullevål sykehus. Ambulansen turte ikke å ta sjansen på å frakte den nyfødte, som fortsatt var knyttet til navlestrengen, helt til Bærum sykehus.

Ambulansearbeiderne får opplæring i fødselssituasjoner under ambulanseutdannelsen.