HENGER IKKE MED GEIPEN: Andy Schleck har ikke panikk, selv om Dauphiné resultatene har vært elendige. (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)
HENGER IKKE MED GEIPEN: Andy Schleck har ikke panikk, selv om Dauphiné resultatene har vært elendige. (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)
Andy Schleck (Foto: FRANCOIS LENOIR, © FLR/LIM)
Andy Schleck (Foto: FRANCOIS LENOIR, © FLR/LIM)

Andy Schleck mister Tour de France

Sykkelstjernen Andy Schleck stiller ikke til start i Tour de France på grunn av skade.

Schleck veltet på tempoetappen i Critérium du Dauphiné sist torsdag og sto av rittet lørdag. Han pådro seg et bekkenbrudd.

Faren Johnny Schleck bekrefter overfor RTL at Andy Schleck ikke sykler årets Tour.

Les også:Schleck brøt Critérium du Dauphiné

Radioshack-rytteren var regnet som en av favorittene i Touren, men dårlig form har preget hele vårsesongen.

– Synd for RadioShack
TV 2 Sportens sykkelekspert Mads Kaggestad tror mange sykkelfans vil oppleve det som trist uten Andy Schleck i det franske rittet, men er mest oppgitt over det som skjer i det hardtsatsende Radioshack-laget.

– Dette føyer seg inn i en serie med uheldige episoder for RadioShack. Det virker som det er fullstendig krise og en eneste stor såpeopera rundt dette laget, med drittkasting i media, formsvikter og skader. Det er synd for dem, sier Kaggestad.

Mads Kaggestad
Mads Kaggestad

Schleck endte på andreplass i Tour de France i fjor. Han er også blitt tildelt seieren i rittet for 2010 etter at Alberto Contador ble dømt for dopingmisbruk.

Les også:Edvald Boasson Hagen kjøpte villa for 17,3 millioner kroner

– Ville neppe merket forskjellen
Men Kaggestad tror ikke savnet av luxembourgeren blir stort i årets utgave av sykkelsportens gjeveste etapperitt.

– Sånn rent sportslig sett tror jeg ikke publikum vil merke det så veldig godt, for det er det samme med en Andy Schleck som ikke deltar og en Andy Schleck som sykler rittet i dårlig form, sier Kaggestad, og utdyper:

– Han har ikke fullført et eneste etapperitt i år og kom på hæla fra første stund, enten han brøt på grunn av dårlig vær eller småskader. Med den tendensen så tror jeg han ville vært helt utenfor formmessig og stilt uforberedt til Tour de France.

(TV 2 Sporten/NTB)