godtbetalt
godtbetalt

Denne klubben betaler sine stjerner best i verden

Megarike Manchester City følger først på tredjeplass. Sjekk hvem som betaler sine stjerner best her!

Det er finansnettstedet Sportingintelligence.com som har kartlagt og fått tilgang til lønnsbudsjettene til de største fotballklubbene i verden i undersøkelsen «Global Sports Salaries Survey 2012».

LES OGSÅ: Her er EMs mest ettertraktede spillere
LES OGSÅ: Her er verdens mest verdifulle stjerneskudd

Den grundige rapporten viser at Barcelona betaler sine stjerner best i verden med en gjennomsnittslønn til spillerne på mer enn 100.000 pund i uken.

Barcelona topper suverent
Like bak følger Barcelonas La Liga-rival Real Madrid, som i snitt utbetaler sine stjerner på Bernabeu 90.859 pund i uken.

Manchester City er ikke overraskende den klubben med høyeste gjennomsnittslønnen i Premier League, men det holder bare til en tredjelpass på listen.

Årets Premier League-mester har en snittlønn på 86.280 pund.

Lars Sivertsen
Lars Sivertsen

Deretter følger Chelsea på fjerdeplass, Serie A-giganten AC Milan på femteplass og Bundesliga-kjempen Bayern München på sjetteplass.

Først på åttendeplass kommer Manchester United, som i snitt betaler ut vel 64.344 pund i ukelønn til sine spillere på Old Trafford. Arsenal følger på niendeplass med en snittlønn på 61.532 pund, og Liverpool på 10. plass med en snittlønn på 60.954.

Myteknusing om Barcelona
TV 2 Sportens fotballblogger Lars Sivertsen er ikke overrasket over at Barcelona er den klubben i verdens som betaler sine stjerner best.

– Dette har litt med at Barcelona har en mindre stall, og derfor ender snittlønnen høyere enn hos andre klubber, sier Sivertsen til TV 2 Sporten.

– Men samtidig er denne rapporten nok en myteknusing når det gjelder Barcelona. Det finnes et medienarrativ om at Barcelona er en sosialistisk koseklubb som ikke bruker penger, mens Real Madrid er den store, stygge kjøpeklubben. Men det er langt unna å være sannheten, fortsetter Sivertsen.

Det finnes et medienarrativ om at Barcelona er en sosialistisk koseklubb som ikke bruker penger, mens Real Madrid er den store, stygge kjøpeklubben.

Og utdyper:

– Barcelona bruker også bøttevis av penger. Sponsoravtalen de har med Qatar Foundation er den største og mest verdifulle draktsponsoravtalen som noensinne er signert. Barcelona bruker - som Real Madrid - masse, masse penger på overganger og lønninger, sier Sivertsen.

– Interessant med Arsenal
TV 2-bloggeren synes samtidig at det er interessant at Arsenal ender like bak Manchester United på oversikten over de høyeste snittlønningene i fotball-verdenen.

– Det er interessant at Arsenal er så høyt oppe. Tallene i rapporten viser at også Arsenal bruker penger på lønninger. De bruker kanskje mindre penger på overganger, men har store lønnsutgifter, sier han.

– Hva tenker du om at Manchester City er den klubben som betaler best i Premier League?

– Noe av grunnen til at Manchester City ender så høyt er jo at de har en enormt stor tropp, der mye «stallfyll» har skyhøye lønninger. At Sergio Agüero og Yaya Touré har høy lønn er naturlig fordi slike spillere er i verdensklasse. Problemet for City er at spillere som Adebayor og Wayne Bridge har lønninger i omtrent samme kategori og derfor blir totaltsummen så høy. Det gjør det også vanskelig for City å bli kvitt slike spillere, poengterer Sivertsen.

Listen over de 10 fotballklubbene som betaler ut mest i verden, ser slik ut:
Her er snittlønningene i fotballklubbene ifølge «Global Sports Salaries Survey 2012» (kun fotballklubber):

Kurs: 100 pund = 933,84 norske kroner etter dagens kurs (13.juni 2012)

Plassering/klubb: Gj. snitt ukelønn per spiller:
1. Barcelona £ 101.160
2. Real Madrid £ 90.859
3. Manchester City £ 86.280
4. Chelsea £ 79.197
5. AC Milan £ 71.143
6. Bayern München £ 68.845
7. Internazionale £ 66.436
8. Manchester United £ 64.344
9. Arsenal £ 61.532
10. Liverpool £ 60.954

LES OGSÅ: Her er verdens 20 rikeste klubber

Si din mening om listen i kommentarfeltet under!