Spanias stjernespillere gikk hardt ut etter EM-åpningen mot Italia søndag da de slaktet arrangørens avgjørelse om å ikke vanne gresset på PGE Arena i Gdansk.

– Gressmatten er en katastrofe. Det er uheldig at vi må spille på en slik bane. Den var utrolig tørr og det gjør det vanskelig å flytte ballen raskt, slik vi pleier, klaget Iniesta.

– Det er som om en hadde flyttet trepoengslinjen i basketball lengre ut mot lag med gode skyttere, sier Busquets.

Les også: Spansk stjernetrio slakter banen
Les også: Uavgjort i gigantmøtet mellom Spania og Italia

Spanjolene mener at tempoet og presisjonen i deres spill ble fraværende i store deler av kampen som følge av det tørre gresset, men nå slår visepresidenten i det italienske fotballforbundet tilbake.

– Jeg ville ikke at banen skulle vannes. Den var vannet før oppvarmingen, men vi ville ikke vanne den før kampen, sier Demetrio Albertini til Marca.

– Vi er ikke vant til å spille på baner som er så fuktige og raske. Ikke vi, heller ikke mange andre lag. Vi har ikke noe imot Spania - det er Uefas regler som tillater oss å nekte. Gresset var langt, men det var ikke vår feil. Banen var lik for begge lag.

Les også: Polske aviser hisser til fotballkrig
Les også: Lustig ble utskjelt etter markeringssvikten

President i det polske fotballforbundet, Gerogz Lato, kritiserer spanjolenes reaksjoner. Han bedyrer samtidig at gresset ble klippet til riktig lengde.

– Det er skandaløst å si at gresset var for høyt. Det var klippet som det skal, men det er sant at det kunne blitt vannet. Spanjolene spurte om å vanne banen, men italienerne nektet, sier Lato.

Tror du at den tørre banen påvirket Spania i kampen mot Italia? Ta debatten i kommentarfeltet under!