«Ingen Kjære Mor» er et realityprogram hvor seks jenter i 18-20 års alderen har blitt sendt ut på en en litt annerledes dannelsesreise. Jentene er bortskjemte, og svært dårlig rustet nå som de snart skal flytte for seg selv.

Velmente forsøk på oppdragelse har slått feil, og foreldrene innser at de ikke har lykkes i å forberede sine barn på livet de nå skal ta fatt på.

«Ingen kjære mor» tar jentene med til den dypestes jungelen på øyen Borneo i Sørøst-Asia. Der blir de satt på prøve og må lære å ta ansvar. Ikke bare for behov som mat, drikke og sikkerhet, men også samarbeid, dannelse og personlige egenskaper. Med en pedagogisk coach tilstede får de hjelp til å mestre mer enn de selv tror de kan klare.

Programmet produseres av Dinamo, det skal lages 8 programmer, og er en del av den sterke satsingen på norsk egenproduksjon TV 2 har i høst.

Konseptet kommer opprinnelig fra Danmark, og hadde en halv million seere i første sesong. I Danmark er de nå i gang med opptak til sesong 2.

Disse jentene har dratt til jungelen:

Marit Eriksen (19) fra Harstad

Bor sammen med mamma og pappa, jobber i barnehage. Spiser ute manger ganger i uken og har ingen planer om å flytte hjemmefra. Veldig kresen i matveien. Liker ikke grønnsaker og vil vite hva all mat hun spiser inneholder. Har reist mye med familen, 8 utenlandsturer per år og har vært i over 30 land. Synes 40 kg bagasje er minimum på en tur.

Ingen-Kjære-Mor--6 (Foto: Bjørgli og Bergersen )

Linn Adriana Thomassen (20) fra Halden

Jobber som modell, danser og bartender. Har ingen plikter hjemme. Hun kommer «til å dø» om hun ikke kan sminke seg. Tror også at det kan bli et problem å leve uten Facebook. Har ingen praktiske klær, og kun sko med høye hæler.

Ingen-Kjære-Mor-7 (Foto: Bjørgli og Bergersen )

Donna Gjeldini (20) fra Brumunddal

Donna er oppvokst i Kosovo og flyttet til Norge som 13-åring. I Kosovo er det vanlig at unge jenter bor hjemme til de er gift. Jobber i klesbutikk og på Glitter. Donna har suksess som moteblogger og er lokal kjendis i Brumunddal. Går så mye på høye hæler at legen har anbefalt henne å la være.

Ingen-Kjære-Mor-3 (Foto: Bjørgli og Bergersen )

Natalie Moen Axelson (18) fra Drammen

Har vært russ i år og jobber litt på treningssenter. Bor med familien og med bestemor, som lager omelett til henne hver morgen. Natalie er mørkredd. Sporty jente.

Ingen-Kjære-Mor-4 (Foto: Bjørgli og Bergersen )

Ida Charlotte Eriksen (20) fra Sandefjord

Har friår, men kjeder seg. Bruker penger på sushi og shopping. Er avhengig av å dusje og vaske håret hver dag.

Ingen-Kjære-Mor-2 (Foto: Bjørgli og Bergersen )

Susanne Kleveland (18) fra Bergen

Var flink fotballspiller når hun var yngre. Liker å feste og har snudd døgnet på hodet. Vil vise foreldrene at hun kan forandre seg. Rotekopp, som mister fly og glemmer avtaler.

Ingen-Kjære-Mor--5 (Foto: Bjørgli og Bergersen )