minamedalen
minamedalen

Mina Hadjian har prestebevis: – Jeg vil vie Linda og Trude!

Mina Hadjian gjennomførte sin første vielse i helgen. Nå vil hun hjelpe Linda Medalen og forloveden Trude Flan.

Selv om det ifølge norsk lov nå er godkjent at to av samme kjønn gifter seg med hverandre, er det fremdeles aspekter ved loven som hindrer homofile fra å vies i kirken.

Tidligere fotballstjerne Linda Medalen gifter seg kommende lørdag med Trude Flan, men paret må vies på kirketrappen, meldte NRK mandag.

Les også: Linda Medalen og kjæresten nektes kirkebryllup – startet Facebook-aksjon

Massiv støtte

Medalen og Flan er begge medlem av statskirken. Men statskirkemedlemmer av samme kjønn kan bare gifte seg borgerlig i Norge. Siden kan du få kirkens velsignelse, hvis den enkelte sognepresten vil.

Dermed blir det vielse på kirketrappen ved Holmen kirke i Asker lørdag, for så å gå inn i kirken og få prestens velsignelse.

Denne saken har fått mange til å engasjere seg, og det kommende ekteparet får massiv støtte, deriblant gjennom gruppen «Hjelp, vi må gifte oss på kirketrappa» på Facebook.

Mia Gundersen er blant de mange som engasjerer seg her: «Vi bor i et land som er så opplyst og allikevel er det mulig at vi ennå tillater slik "sortering". Kjærligheten skulle stått i høysetet, i hvert fall fra kirkens side. De skulle vært de første til å ønske et menneske all kjærlighet. Et elskende menneske som blir elsket tilbake er det beste som kan skje, også for et samfunn. Lenge leve kjærligheten», skriver hun i et innlegg i gruppen.

Les også: Linda Medalen forlovet med Luksusfellen-deltaker Trude Flan

– Vil vie Linda og Trude

Hun er ikke den eneste som engasjerer seg.

Medieprofil Mina Hadjian lar seg provosere, og sier hun vil ta saken i egne hender.

Hun deltok i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» sammen med Linda Medalen, og hjelper henne gjerne med vielsen.

Og hvordan skal hun gjøre det? Jo, Mina Hadjian mottok for en stund tilbake en diplom fra The Church of Spiritual Humanism.

Dette er ifølge henne et skriftlig bevis på at hun kan gjennomføre alt fra bryllup til dåp. I helgen viet hun sitt første ektepar, og hele seansen har hun publisert på den nyoppstartede nettstedet Killerbunnytv.com.

– Jeg er ordinært prest innenfor spirituell humanisme. Jeg vier gjerne Linda, det er klart jeg gjør det! På Finn.no er det mulig å kjøpe en oppblåsbar kirke, så om noen kan skaffe en slik, kan paret vies i en kirke hvor som helst, sier Mina.

Som ateist skjønner hun ikke hvorfor folk vil gifte seg kristent.

– Men samtidig er det mange kirker som er utrolig vakre, og jeg skjønner jo heller ikke hvorfor de ikke får gifte seg i kirken. Vi lever i en fri verden, understreker hun overfor «God kveld Norge».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

minaNY (Foto: Killerbunnytv.com)

Skapte rabalder

I 2007 skapte Hans-Erik Dyvik Husby rabalder da han gikk ut og uttalte at «Homo-ekteskap er pervertering».

– Dersom homser skal få gifte seg, kan man like godt tillate at en som er glad i pule sauer kan få gifte seg med en, uttalte Husby.

Les også: Det spøker for homofile vielser i Norge

I dag gir han full støtte

SMØR: Hans-Erik Dyvik Husby dro flere spøker om Norges smørmangel under semifinalen i «Idol». Nå forteller han hvorfor.
I etterkant gikk han ut og beklaget uttalelsene, og i dag har han snudd tvert om.

– Det var et øyeblikks forvirring. Det er fort gjort å rote seg bort, og det er derfor det er farlig å bruke narkotika, sier den tidligere rusmisbrukeren, og legger til at bruk av ulike rusmidler gjorde at han sa og gjorde en del ting han i etterkant angret på. Nå gir han gifteklare Linda Medalen sin fulle støtte.

– La jentene få gjøre som de vil! Er det ikke for mye vold og hat blant religiøse ledere til at de skal stoppe to jenter som ønsker å gifte seg, spør han.

– Dette burde være en smal sak. Jeg vil gratulere de to flotte jentene, og jeg ønsker dem lykke til, sier han til «God kveld Norge».

– Støtten er overveldende

Linda og Trude er svært takknemlige for all støtten folket viser.

– Vi er helt overveldet. Det er helt utrolig, så flott og nydelig med alle de gode tilbakemeldingene. Vi har ønsket å gjøre det på denne måten, og i anledning kirkevalget ville vi gå offentlig ut med dette. Vi håper at de som kommer etter oss skal slippe alt styret, at de bare kan ta en telefon til kirken og så er det i orden, sier Trude til «God kveld Norge».

De lar seg også begeistre av forslaget fra Mina Hadjian:

– Hun er en genial dame. Nå skal det sies at hun presten i Holmen kirke er en nydelig person. Holmen kirke strekker seg så langt det er mulig, men vi må forholde oss til loven. Innimellom kan vi føle oss mindre verdt, men vi er veldig glade for at vi har stått kampen ut, og det har ikke vært et alternativ for oss å gi opp. Nå gleder vi oss veldig til bryllup lørdag, sier Trude.