Fotball-EM er allerede godt i gang, og det er ikke lenge før OL står for dør. Begivenhetene nytes best live, men med riktig TV kan du få en fullverdig opplevelse også hjemme i din egen stue.

Lyd & Bilde har testet åtte av de største og beste skjermene blant årets TV-nyheter. For å få fullkomment utbytte av sportsbegivenhetene i HD, er alle TV-ene på 50 tommer eller mer.

Se også: Denne gir deg best TV-lyd

Disse er best

Testvinneren, er ifølge Lyd & Bilde, overraskende god. Sony 55 HX855 er en såkalt «rammeløs» TV med heldekkende glassfront. Den har en prislapp på 22.000 kroner, suveren kontrast og lite refleksjoner.

Plasmamodellen 50VTV50 fra Panasonic er Panasonic 50VT50 er spesielt anbefalt i Lyd & Bildes TV-test. Til tross for noe begrenset lysstyrke, har TV-en briljante og naturlige farger, og en kontrast som virkelig evner å få frem de små detaljene.

Les om alle de åtte TV-ene på Lyd & Bildes nettsider

Også Samsung gjør det godt i testen. 55ESLM760T har en prislapp på 18.000 kroner, og er testens beste kjøp.

Les mer om produktene i bunn av artikkelen.

Se også: Komplett hjemmekinoanlegg for 4000 kr

Topptrimmet TV-opplevelse

I likhet med sport, er det et «close race» om å være best også mellom TV-produsentene.

De to siste årene har det vært en stor utvikling i TV-markedet hvor de store produsentene kniver om å ha de beste TV-ene. Det har resultert i en klar forbedring av kvalitet, og det er ikke lenger store kvalitetsforskjeller på LED-teknologien til de forskjellige produsentene.

Les også: Føler seg lurt av Elkjøps reklamemiss

Dalt i pris

Det er kun få år siden man måtte ut med over 25.000 for en 55 tommers LED-TV. Prisutviklingen de siste årene har først til at de virkelig store skjermene nå har dalt i pris.

Den billigste TV-en i Lyd & Bildes test er Grundig 55 VLE 9270 CP til 15.000 kroner. 55 tommeren får terningkast fem, og er en fornuftig priset LED-modell som gir svært mye for pengene.

Til tross for at TV-prisene har dalt, får du fortsatt skjermer til mangfoldige tusenlapper. Sharp LC-70LE836 har en prislapp på nesten 35.000 kroner, men er til gjengjeld en rekordstor drømmeskjerm for sports- og filmgærninger. TV-en er på 70 tommer, så sannsynligheten for at du vil ha nabolagets største TV, er stor.

Les også: Odd ble sjokkert over prisen: – Kunne like gjerne kjøpt nytt kamera

Knallbra allrounder

TV-en fra Sony går avgårde med tittelen «best i test». Den rammeløse TV-en har heldekkende glassfront, og er perfekt til allround-bruk.

I likhet med mange av konkurrentene bruker Sony et LED-panel med kantmonterte lysdioder, men de har til gjengjeld klart å utnytte dette bedre enn mange andre. Ved bruk av et mørkere og mattere glass foran skjermen, reduseres refleksjoner fra omgivelsene, samtidig som unødvendig baklys dempes på en effektiv måte. Dette gjør at speilingen i skjermglasset er minimal og svartnivået er på topp.

Testvinneren kommer med en rekke gode forhåndsinnstillinger for bildet. Ved hjelp av scenevalg, kan du optimalisere innstillinger. Sportsmodusen er meget god, og bildet beholder skarpheten selv under de heftigste kamerapenoreringene.

Sony-skjermen er helt klar favoritten når det gjelder fotball og annen sportslig utfoldelse.

Les hele omtalen av Sony 55HX855 på Lyd og Bildes nettsider

Fakta
Sony 55HX855
55” LED LCD, 1920 x 1080
4 HDMI
MPEG4/RiksTV
Sony Entertainment Network
Pris: 22.000 kroner

Saken fortsetter under bildet.

Sony

Suveren skjerm

Plasmaskjermene fra Panasonic har til vane å komme godt ut i Lyd & Bildes tester. Heller ikke denne gangen er det et unntak.

Med unntak av OLED-skjermer er bildet fra 50VT50 noe av det beste Lyd & Bilde har sett innen TV. TV-en har utrolig briljante og naturlige farger, og en kontrast som virkelig evner å få frem de små detaljene i bildet.

TV-en har noe begrenset lysstyrke, men i normale lysforhold er Panasonic i sitt ess. Bildet mister noe av skarpheten i konturene når kameraet panorerer, men generelt sett er Panasonic lite plaget av etterheng i bildet.

Det gode skjermen gjør at TV-en fra Panasonic er spesielt anbefalt.

Les hele omtalen av Panasonic 50VT50 på Lyd & Bildes nettsider

Fakta
Panasonic 50VT50
50” 3D plasma, 1920 x 1080
4 HDMI
Smart Viera nettportal
Dual Core prosessor
Pris: 20.000 kroner

Saken fortsetter under bildet.

panasonic

Nesten komplett

LED-TV med slank design, 3D og smart-TV har ført til at Samsung har vært en trendsetter på TV-markedet de siste årene. Med Samsungs nye 6-serie får du svært mange finesser og høy bildekvalitet til en fornuftig pris.

55ES6805 er utstyr med en kraftig Dual Core-prosessor som understøtter de mange smartfunksjonene. Til bildet bruker den et LCD-panel med kantmonterte lysdioder og Samsungs egen Micro Dimming teknologi, som justerer lysstyrken i individuelle deler av kantlyset.

TV-en fra Samsung leverer noe av den beste fargegjengjavelsen blant testdeltakerne, og har en god bildeskarphet under bevegelser. Svartnivået er rekordsvart til LED å være, noe som er et stort pluss.

Les hele produktomtalen av Samsung 55ES6805 på Lyd & Bildes nettsider

Fakta
Samsung 55ES6805
55” LCD LED, 1920 x 1080
3 HDMI
SmartHUB nettportal
Dual Core prosessor
Pris: 18.000 kroner

Samsung

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter