Volvo PV politibil 02 (Foto: Faksimile fra YouTube.com)
Volvo PV politibil 02 (Foto: Faksimile fra YouTube.com)

Volvo PV: Denne var alle kjeltringers store skrekk.

Nå, derimot er det ingen grunn til og gjør i buksa om den dukker opp ... Se video:

Jo da, tiden går. Det som før var skummelt blir med tiden mindre skummelt – eller rett og slett søtt. Den gamle politibilen – en Volvo PV fra 1962 – er vel mest et eksempel på det siste. Det er nok ikke mange som omtrent gjør i buksa når denne dukker opp på sine smale radialdekk.

Snarere er det vel slik at du tar opp mobilen og knipser et bilde eller to og en liten videosnutt i nostalgiens tegn.

Slik var det før ...

Den ser jo ut som den er klipt rett ut av en scene i en tidlig “Olsenbanden-film”. Slik var det altså før. Da var politibiler Volvo, de var svarte og hvite, hadde ett blålys på taket samt et stort skilt som fortalte hvem som var på vei og kanskje til og med en ekstra radioantenne. Barske saker!

Inni bilen satt en kar med press i buksa, bandolær og lue med knivskarp skygge – og det hele var faktisk litt skummelt den gangen på 60-tallet.

Les også: Her er 10 politibilder du IKKE kjører fra

En fryktet bil

Utrykningspolitiet hadde minst 12 stk. Volvo PV i tjeneste tidlig på 60-tallet. De aller “grommeste” var med B-18 Sport motor på 90 hk. Det høres ganske unnselig ut i dag, men en VW Boble hadde da i beste fall 34 hk, en Renault Dauphine 28 hk – så PV-en med to SU-forgassere og “kvass” kamaksel under panseret var både en fryktet og rask bil den gang ...

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Dette er bilene Volvo aldri laget

Se video:

http://www.youtube.com/watch?v=2u8N8qU2ZUg

Les også: Kjell kjører Volvo PV hele året: