Dersom det var valg til Folketinget i dag ville bare 16,8 prosent stemt på det største regjeringspartiet i landet. Sosialdemokratene i Danmark er søsterpartiet til Arbeiderpartiet i Norge.

Sosialdemokratene i Danmark gjenerobret regjeringsmakten i fjor høst, til tross for sitt dårligste valg på 24,8 prosent, mens oppslutningen nå ligger betydelig lavere.

– De har kommet med noen løfter på en del velferdsområder, som en god del av deres tradisjonelle kjernevelgere har vært veldig glade for, men de har ikke fridd løftene, sier valgforsker Rune Stubager til nyhetsbyrået Ritzau.

For kort siden fikk de danske sosialdemokratene 16,9 prosent på en måling byrået megafon laget for dansk TV 2 og politiken. Den historisk lave støtten i folket bekreftes nå i en ny måling som byrået Voxmeter har laget for Ritzau.

LES OGSÅ: Danskene vil bytte statsminister

Det største opposisjonspartiet Venstre, som er et borgerlig-liberalt parti får 34 prosent på målingen, og er dermed større enn de tre regjeringspartiene Sosialdemokratene, Radikale Venstre og Sosialistisk Folkeparti.

– Det ser ikke særlig godt ut for regjeringen. Partiene svinger som regel rundt noen nivåer som de vender tilbake til, men Sosialdemokratenes nivå har over lang tid vært nedadgående, sier Stubager.

LES OGSÅ: – Farlig å tro at Norge ikke blir rammet

De to andre regjeringspartiene Sosialistisk Folkeparti får 6,8 prosent og Radikale Venstre 9,9 prosent. Støttepartiet Enhetslisten, som tilsvarer norske Rødt får 9,5 prosent.

På borgerlig side får det tidligere regjeringspartiet Venstre 34,0, Det Konservative Folkeparti 4,4 prosent, Dansk Folkeparti 13,2 prosent, Liberal Allianse 4,5 prosent og Kristendemokratene 0,6 prosent.

Et valg i Danmark dag ville ha gitt venstresiden 76 mandater, mens de borgerlige partiene ville fått 99 mandater. I tillegg kommer de fire mandatene fra Grønland og Færøyene som i dag fordeler seg med tre til venstresiden og ett til høyresiden.