Mange hevet øyenbrynet da ørkenlandet Qatar ble tildelt fotball-VM i 2022.

Den styrtrike oljenasjonen har store planer for mesterskapet, og skal ha satt av i overkant av 19 milliarder norske kroner til å bygge 12 unike arenaer.

Arenaene skal blant annet utstyres med klimaanlegg, slik at spillere og publikum skånes for temperaturer på mellom 40 og 50 varmegrader.

Det største stadionet, Al Daayen, vil ha en kapasitet på hele 86.250 tilskuere, og vil være bygget på en kunstig øy.

Les også: Qatar bygger VM-arenaer med luftavkjøling

Nabolandet tar opp konkurransen

Nabolandet De forente arabiske emirater ønsker imidlertid ikke å være noe dårligere. Nå planlegges det å bygge en spektakulær fotballstadion - midt i Al Ain-ørkenen.

Som om ikke det var nok planlegger arkitektfirmaet å bygge hele banen og store deler av tribunene under bakkenivå.

Prosjektet har fått navnet «The Rock Stadium» og Den totale tilskuerkapasiteten vil ligge på 40.000.

Se bildeserie øverst i artikkelen.

Les også: Real Madrid lager ferieøy i Dubai

Pris: 5.7 milliarder kroner

En representant for arkitektfirmaet MZ Architects, skriver i en mail til tv2.no at byggekostnadene er estimert til svimlende 3.5 milliarder emiratarabiske dirham, noe som tilsvarer om lag 5,7 milliarder norske kroner.

– Prosjektet er inspirert av antikke eksempler på stadioner og templer. Prosjektet refererer til den første greske stadionet som ble bygget i harmoni med omgivelsene, men dette prosjektet tar det hele et skritt videre, skriver Helena Papadopoulos Zgheib ved arkitektkontoret til tv2.no.

Hun forteller videre at prosjektet også er inspirert av Anahita-tempelet i Iran.

Arkitektfirmaet ble hedret med en pristisjetung pris for beste fremtidsprosjekt under eiendomsmessen MIPIM i Cannes i mars. «The Rock Stadium» vant i konkurranse med 143 andre prosjekter fra hele verden, skriver nettstedet architecturelab.net.

Det er foreløpig uklart når stadionet vil stå ferdig.