ulrikke
ulrikke

Ulrikke Lund om den tøffe barndommen: – Jeg skjulte hvem jeg var

Bloggeren skrev tidligere i år om livet: – Legene anbefalte antidepressiva og intens psykologi som eneste utvei.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Toppblogger Ulrikke Lund Larsen har et gjennomsnitt på 40 000 lesere daglig og ble nylig kåret til årets beste moteblogger i VG.

I 2009 startet 22-åringen sin egen nettbutikk som hun og hennes partner drev fram til mars i år.

Les også:Mishandling, vekthets og comeback

Meningen med livet

Ulrikke begynte å blogge som 16-åring og har siden delt personlige tanker og erfaringer fra en tøff oppvekst.

– Som barn handlet mye av hverdagen min å skjule hvem jeg var, og hvor jeg kom fra. Ting var ikke så kult, men det var et eller annet i meg som ville mer. Jeg trodde jeg hadde kontroll så lenge andre ikke visste om virkeligheten jeg levde i hjemme. Jeg lot jo aldri noen bli ordentlig kjent med meg. Det sier seg selv at innerst inne følte jeg meg ikke noe bra, eller særlig kul, skriver Lund på bloggen.

– Hvorfor følte du at du måtte skjule hvem du var?

– De fleste som opplever en barndom utenfor normen blir vant til å føre to forskjellige liv. Dermed skjuler man en stor del av seg selv, men man gjør det man må gjøre i en gitt situasjon i håp om å ha et vanlig liv også, forteller en åpenhjertig Ulrikke til «God Kveld Norge».

– Jeg er en snodig jente for tiden

Tidligere i år skrev motebloggeren at selv om de mørke dagene er forbi, grubler hun fortsatt over meningen med livet.

– Jeg er en snodig jente for tiden. I vår så jeg lite eller ingen mening med livet som den ultimate sannhet, pga. hemmeligheter, brutale realiteter, generell skuffelse over menneskeheten og en for stor dose fortid slengt i fjeset. Legene anbefalte antidepressiva og intens psykologi som eneste utvei. Lame av de, siden jeg egentlig er verdens lykkeligste person. I ettertid ser jeg ikke at de ikke helt så den, skriver Lund Larsen.

Les også:Ulrikke Lund: – Han kom løpende mot meg, og slo meg rett ned

Inspirasjonskilde

Ulrikke Lund mottar mange kommentarer fra leserne, og det finnes flere som gir henne spesiell skryt for de mer personlige innleggene.

– Utrolig vakkert skrevet. Jeg kjenner meg så altfor godt igjen. Sliter selv. Fikk tårer i øynene av innlegget! Det rørte meg. Takk!

En annen leser roser Ulrikke som inspirasjonskilde.

– Det er så inspirerende å lese når du skriver sånn som det her! Du er virkelig et forbilde for ALLE jenter der ute! Stå på Ulrikke!, skriver Thora.

– Det er utrolig hyggelig og rart å høre at jeg er en inspirasjon for andre jenter. Jeg skjønner at mange kunne identifisere seg med meg, når jeg på en måte hadde et "plettfritt" image i alle år, men så plutselig slapp bomben om at det egentlig ikke var den ekte meg. Synliggjøring av tabuemner er blitt mer og mer viktig for meg etter det, men på tross av det skriver jeg nå kun om mote på bloggen. Det var noe annet når jeg var yngre, men nå føler jeg at jo mindre folk vet om meg, jo bedre, sier Ulrikke til «God Kveld Norge».

INSPIRERER: Ulrikke Lund får ofte skryt for å være et godt forbilde for sine lesere. (Foto: Johannessen, Sara)

Les også: Kjendisbloggerne slår ring om Voe

Velger bort ting i livet

I bloggen presiserer Ulrikke hvor viktig det er å være aktiv og handlekraftig i livet.

–Kutter du ut meningsløs TV og nettbruk har du gjort halve jobben. Du vil aldri i livet få noe bra ut av å se på hjernedøde ting som Paradise Hotel, Luksusfellen eller Top Model. I lengden vil du få mye bedre selvfølelse av å gjøre noe kreativt, lese om ideene til noen av verdens største forfattere, eller trene deg til ditt livs form!, skriver Lund.

Motebloggeren har en klar mening om hva hun syntes om dagens realitysamfunn og hvordan man kan forbedre livet sitt.

– Vi lever i en tid av reality, tynn og rik TV, urealistiske fordummende filmskapninger og Facebook. Helt ærlig, de fleste kunne tjent på å plukke opp en avis eller løpe en fjelltur i stedet. Man må velge bort noe for å ha tid til å få til noe.