Sommermånedene byr på utfordringer for håret ditt. Sol, salt- og klorvann kan gjøre håret ditt alt annet enn glansfullt og festklart. Men det finnes tips for å unngå tørt og livløst hår når høsten setter inn.

Skyll håret med en gang

Det beste er selvsagt om du har på deg en solhatt eller et sjal når du er på stranden eller er lenge ute i sola. Dette redder deg fra både bleket og tørt hår, i tillegg til at du unngår overoppheting. Vil du derimot la lokkene bølge fritt, er det lurt å beskytte håret med spesialprodukter som er laget for å beskytte og forberede manken på soleksponering.

LES OGSÅ: Har grått hår noen fremtid?

Påfør gjerne et leave in-produkt i håret når du er på stranden, og i tillegg en rik hårkur i stedet for balsam sommeren gjennom.

Bruk enn fuktighetsbevarende og styrkende sjampo til daglig bruk, og bytt den ut med en rensesjampo de dagene du har utsatt håret for ekstra påkjenninger som bading i klor- eller saltvann. Skyll helst håret ditt i ferskvann så fort som mulig etter at du har badet. Vær alltid nøye med å fjerne produkterster i hår og hodebunn. Dette forhindrer at pleie- og stylingprodukter legger seg utenpå hveradre og mister sin virkning.

BESKYTT DEG: Solhatt er det beste! (kr 149, H&M), økologisk spray som skal beskytte mot UV-stråler og reparere skader forårsakt av sol (kr 290, Green Spirit), rensesjampo som skal fjerne urenheter og eliminere forurensning og produktrester (kr 235, Redken), Aftersun-pleie skal reparere, galtte ut og fjerne floker fra håret (kr 230, Schwarzkopf), Morrocanoil treatment er varmebeskyttende og kan brukes som kur over natten. Skal også virke lindrende på solskadet hud (kr 299, Morrocanoil). Huile Lactée er en olje som skal nære og beskytte håret og hindre at håret kruser seg (kr 275, Kérastase).

Ikke glem skillen

Mange som har midt- og sideskill tenker ikke over at hodebunnen blir direkte eksponert for sola på disse områdene. Vær derfor ekstra nøye med å beskytte deg med solbeskyttelsesspray, leave in-balsam eller vanlig solkrem i skillen.

LES OGSÅ: Håroljer; produktene alle snakker om

Når uhellet er ute

Har du allerede fått tørt og livløst hår som følge av sol, salt og klor? Bytt ut balsamen din med en fuktighetsgivende hårkur to ganger i uken. Dette skal bidra til å få fukt og glans tilbake i håret. Unngå også hårbehandlinger i løpet av sommeren, særlig farging og bleking, som sliter på håret og kan gjøre det tørt.

Vær også forsiktig når du føner og bruker stylingjern om sommeren. Bruk alltid varmebeskyttende produkter, og påfør gjerne en næringsrik hårolje i lengder og tupper.