Martin Halla sang seg inn i våre hjerter under «The Voice», og sto til slutt igjen som årets vinner.

Tiden etter har vært spennende og hektisk for 24-åringen.

– Har ikke forstått det

Ikke bare har han avlagt eksamen ved Griegakademiet i Bergen, der han fikk toppkarakter, men han har også vært opptatt med diverse spillejobber.

– Jeg hadde eksamen uken etter finalen, så det var rett tilbake til hverdagen. Jeg har landet, men jeg har ikke forstått det. Jeg forstår ikke helt hva som skal skje, men det er veldig spennende. Altså, jeg har fått en forståelse for at det skal spilles inn en plate, skal ut og spille litt men det er vanskelig å ta inn over seg. Jeg er fortsatt den samme fyren selv om det har skjedd masse rundt meg. Det er veldig stort og veldig skummelt, men samtidig kan man ikke se på alle de tingene som kan gå galt. Da kommer man ingen vei. Man må heller prøve og feile, for da har man hvertfall prøvd, forteller han til «God morgen Norge».

Og nå er han veldig klar for å prøve videre.

– Jeg skal ikke hvile på laurbærene. Man har fått mye hjelp via konkurransen, så skal en gjøre det selv etterpå. Jeg er veldig innstilt på det. Men man vet ikke om dette gjør at det begynner å rulle og gå. Man må bare jobbe like hardt, om ikke hardere, så får vi se. Det blir spennende, sier han entusiastisk.

I videovinduet under kan du se Martin fremføre «Release Me». Artikkelen fortsetter under klippet.

Les også: Maria Mena ringte «The Voice»-finalist Martin Halla

Fordeler

Det har ikke skortet på oppmerksomheten i ettertid, og det å vinne «The Voice» har også gitt han fordeler utenom det musikalske.

– Jeg skulle ta ut penger på en Rema-butikk, også var det vekterstreik, så det var ikke lov å gi ut penger. Men det fikk jeg vite etterpå, for en kompis hadde glemt noe inne i butikken og da satt de og pratet om det - «Ja, det var jo ikke lov å gi ut penger men det var han fra The Voice så han fikk likevel», sier han lattermildt.

Les også: Hanne: – Alle står og griner når Martin synger

Flytter

For Martin har musikken vært en stor del av livet så lenge han kan huske, men det har ikke bare vært enkelt å skulle satse på lidenskapen.

– Det er vanskelig å vite hvor man skal sikte. Man spiller inn en demo som man sender rundt, så får man ikke noe svar også gir man litt opp på en måte. Eller, man gir ikke opp, men man er hele tiden på leting. Så kom dette programmet da. Men selv om det aldri hadde skjedd så hadde man fortsatt drevet med musikken. Det er det som er det viktige, så sånn sett er det ikke noe å være redd for, bedyrer han.

Les også: Aleksander: – Vi frykter konkurranseudyret Martin

I sommer skal han blant annet flytte fra Bergen, og finne seg en leilighet i Oslo med kjæresten. Ferie blir det kanskje ikke så mye tid til, men han håper det blir anledning til å cruise rundt i The Voice-bilen som var en del av premien.

– Jeg får bilen i begynnelsen av juli, så det blir antakelig en liten bilferie i år, forteller han.