En bjørn på leting etter mat fikk fart på studentene ved Universitetet i Tennessee i helgen.

Jaget av studenter

Den amerikanske svartbjørnen hadde forvillet seg inn på universitetsområdet, og fikk studentene på nakken. Etter å ha blitt jaget rundt et par kvartaler søkte bamsen tilflukt oppi et tre.

LES OGSÅ: Her okkuperer bjørnen svømmebassenget

– Vi fikk melding om en bjørn som ble jaget av noen studenter. Det er ikke uvanlig at bjørner tar seg gjennom bebodde områder her, og denne gangen var det universitetsområdet, sier Clint Smith fra den lokale viltnemnda i Tennessee til TV-kanalen CBS.

KOM IKKE NED: Bjørnen var blitt jaget opp i et tre og kom seg ikke ned igjen. Den amerikanske viltnemnda måtte bedøve den for å få den ned fra treet. (Foto: CBS)

Han forteller at bjørnen var ganske oppskaket etter å ha blitt jaget rundt i nabolaget.

– Det er ingen god idé å jage bjørner. Det er ikke vanlig, men bjørnen kan angripe.

Se video av den rådville bjørnen øverst i artikkelen!

«Bjørnen sover»

Ansatte ved universitetet og viltfolkene prøvde å få ned den stakkars svartbjørnen. Men det skulle vise seg å være lettere å komme seg opp enn ned fra treet.

LES OGSÅ: Her braker Bamse i bakken

Den svarte hannbjørnen var mellom to og tre år, og veide over 45 kilo. Til slutt måtte de skyte bjørnen fem ganger med bedøvelsespiler.

SJELDENT SYN: En flokk med studenter kom ut fra rommene sine for å se på bamsefar som hadde forvillet seg inn på universitetsområdet. (Foto: CBS)
Etter en kort stund sovnet bjørnen og falt i bakken.

– Nå vil vi omplassere ham. Vi pleier å dra til nasjonalparken i Cherokee med dem - i god avstand til dette området, sånn at han ikke blir fristet til å komme tilbake hit, forteller Smith.

Store folkemengder

Den stakkars bamsens matjakt trakk store mengder av skuelystne etter at den ble hyppig nevnt på sosiale medier blant universitetets studenter.

– Dette er ikke i nærheten av skogen eller fjellene, det er minst 7 mil herfra, sier en mannlig student til CBS.

LES OGSÅ: 200 kilos bamse på kjøttbollejakt i LA-nabolag

Og studentene synes det var staselig å få besøk av den nysgjerrige bamsen:

– Jeg har aldri sett en svartbjørn i levende live, så det er ganske kult, sier en annen kvinnelig student.

SNUDDE RYGGEN TIL: Det ble mye oppstyr for den unge hanbjørnen. Med ryggen til publikum ble han sittende i treet. (Foto: CBS)