ryan lochte
ryan lochte

OL-favoritt, sexsymbol og kåret til den beste sommerkroppen

Nå skal Ryan Lochte stjele rampelyset fra tidenes mestvinnende olympier i London.

I forrige OL var navnet til Michael Phelps (26) skrevet med gullskrift. Med utrolige åtte gull i Beijing sørget han for å bli tidenes mestvinnende olympier. Totalt har han 14 OL-gull.

Lochte har en større personlighet. Phelps er en maskin, Lochte er mer som en talentfull Paris Hilton

I London-OL må han imidlertid regne med landsmannen Ryan Lochte (27). Han er ikke bare en fantastisk svømmer, han har det som skal til for også utenfor bassenget.

– Lochte har en større personlighet. Phelps er en maskin, Lochte er mer som en talentfull Paris Hilton, sa den østerrikske svømmeren Marcus Rogan i 2011 (for øvrig en vittig kar, sjekk ut hans intervjuer med nederlandsk fjernsyn på YouTube).

Les også: OL-vinner som 14-åring og Playboy-modell - skjulte spiseforstyrrelser og selvskading

2012s beste sommerkropp
Da Mens Health nylig kåret beste sommerkroppene i 2012 var både Phelps og Lochte på listen, sammen med David Beckham og en drøss med filmstjerner.

Phelps slo inn på 20. plass. Ryan Lochte tronet øverst. Han har ifølge Mens Health den beste sommerkroppen. New York Times kaller han et sexsymbol. Han er på forsiden av denne månedens Vogue, arm i arm med Hope Solo og Serena Williams. Inne i bladet poserer han med supermodellen Karlie Kloss. Hun med en selskapskjole fra Haider Ackermann. Han i en speedo.

– Internt omtaler vi han alltid som en svømmingens rockestjerne, sier Katie Malone, som er markedssjef i Speedo. De har sponset Lochte siden 2006, og har kontrakt med ham til 2016.

Ryan Lochte,
  left, and Michael Phelps model Speedo's new Fastskin 3 swimsuit
  during a news conference in New York, (Foto: Kathy Willens/Ap)
Ryan Lochte, left, and Michael Phelps model Speedo's new Fastskin 3 swimsuit during a news conference in New York, (Foto: Kathy Willens/Ap)

I forkant av OL er det sterke krefter i sving for å promotere 27-åringen. Han har allerede deltatt i reklamekampanjer for Gatorade, Gillette og Nissan. Et fitness-DVD er også på vei.

Men Lochte er på ingen måte en nykommer. Han vant fire medaljer under OL i Beijing. To gull og to bronse. Han satte verdensrekord på 200 meter rygg.

Internt omtaler vi han alltid som en svømmingens rockestjerne

Les også: «Er betongen hard nok? Jeg kan hoppe nå. Jeg kan unnslippe»

– Ser så forbannet bra ut
Men det var Michael Phelps som stjal rampelyset med sine utrolige åtte gullmedaljer, som gjorde ham til tidenes gullgrossist i OL. Og Phelps, som har 16 medaljer i alt, kan bli mer enn tidenes gullgrossist. I London trenger han bare tre medaljer til for å ha flest medaljer noensinne i sommer-OL. Det kommer til å få vanvittig oppmerksomhet i London, men likevel er det Lochte som er markedsføringsekspertenes favoritt i forkant av olympiaden.

– Vi har fått litt nok av Phelphs, sier Bob Dorfman, som er kreativ direktør for Baker Street Advertising til New York Times.

– Lochte har potensial til å vinne gull, og så har du det faktum at han ser så forbannet bra ut. Om han ikke kan slå Michael Phelphs i noe annet, så kan han slå ham i den kategorien, sier Dorfman.

VM var bare en forsmak på hva jeg er kapabel til å gjøre

I VM i 2011 vant Lochte fem gull, så han er i likhet med Phelps en potensiell gullgrossist i London. Den første indikasjonen på hvem som ligger best an kommer i det amerikanske OL-uttaket i slutten av juni. Den store duellen blir på 200 meter medley. Den mest komplette av de to kompisene skal kåres, og Lochte legger ikke skjul på at han har store ambisjoner.

Ryan Lochte poserer med de fem gullmedaljene han vant under
  VM i 2011. (Foto: EZRA SHAW/Afp)
Ryan Lochte poserer med de fem gullmedaljene han vant under VM i 2011. (Foto: EZRA SHAW/Afp)
– VM var bare en forsmak på hva jeg er kapabel til å gjøre. Jeg vet at jeg ikke har svømt det perfekte løpet enda, sier han til Mens Healt.

– Jeg vil være annerledes
Om Lochte blir OLs konge må han regne med å oppleve det trøkket Michael Phelps har følt på kroppen.

– Jeg tar av meg hatten for ham, han har måttet håndtere så mye, sier Lochte, som kun tenker svømming når han trener og konkurrerer.

– Jeg ønsker ikke å sitte fast i svømmeverdenen. Det er ikke sånn at jeg bare spiser, svømmer og sover. Jeg gjør ikke det. Det er så mye mer ved meg enn svømming. Og jeg hater å snakke om svømming, sier Lochte, som foretrekker å spille basketball, å forbedre sitt forferdelige golfspill. Og han drømmer om å bli klesdesigner.

– Jeg vil være annerledes. Mote gir meg utløp for å være det, sier Lochte.

Så gjenstår det å se hvem som blir kongen av London. Maskinen Phelphs eller Ryan «den talentfulle Paris Hilton» Lochte.