TILBAKE PÅ SKJERMEN: Jan Fredkrik Karlsen er tilbake på skjermen. Denne gang på TVNorge med programmet «Kompani Karlsen».
TILBAKE PÅ SKJERMEN: Jan Fredkrik Karlsen er tilbake på skjermen. Denne gang på TVNorge med programmet «Kompani Karlsen».

Jan Fredrik Karlsen: – Det krever veldig mye av en person

Programlederen er glad han kan ta seg pauser vekk fra TV-skjermen.

For ikke lenge siden ble det klart at Jan Fredrik Karlsen går fra TV 2 til TVNorge.

Tidligere hadde Karlsen programmet «Lurt av Karlsen» som gikk ut på at han plasserte kjendiser i absurde situasjoner med skjult kamera og lurte de trill rundt til stor glede for publikum.

Les også: Petter Stordalen: – Jeg er i pluss på festingen min

Lurer folk og hvermann

Nå som han går over til TVNorge, skal han fortsatt lure folk, men denne gangen går han fra kjendiser til den tilfeldige mannen i gata med programmet «Kompani Karlsen»

Under TVNorges høstlansering kunne Jan Fredrik forteller til «God kveld Norge» at situasjonene blir enda mer absurde når det er helt intetanende, vanlige mennesker som får seg en overraskelse.

– Det gøye med å lure vanlige mennesker er at de er jo i prinsippet ikke på alerten i det hele tatt. Kjente mennesker er jo litt sånn, de er alltid spente når de møter nye mennesker, de blir litt usikre, ikke sant. Mens vanlige folk har en helt vanlig inngang til de tingene vi prøver å få til, så vi kan være litt mer gærne. Vi kan være litt sprøere og være litt morsommere. Så vi klinker til og håper for guds skyld at de blir veldig glade når de ser at jeg kommer ut, sier han med et stort smil om munnen.

Les også: Kurt Nilsen, Bettan og Maria Haukaas Mittet: Håver inn millioner på julestemte nordmenn

Får dårlig samvittighet

Selv om det hele er basert på tull og moro, så hender det at programlederen får dårlig samvittighet når deltakerne får uventede reaksjoner.

– Man er i en slags følelsesmessig berg og dalbane når man sitter der inne, for jeg føler med dem som sitter der, de som blir lurt. Jeg sitter der inne og det er jeg som skal dra det videre og fighte enda mer og dra de enda lenger ned. Så begynner de kanskje å gråte litt og du får dårlig samvittighet og sånn. Men så vet jeg jo at det er bare tull, og da blir de jo så glad når de ser at det bare er tull og skjult kamera, forteller Karlsen.

Les også: «X Factor»-dommer tok helt av på TV 2-fest

Drømte aldri om å bli kjendis

Jan Fredrik er mest kjent som en artistmanager, men ble et kjent TV-fjes etter at han var dommer for første gang i programmet «Idol» i 2003, hvor han igjen var tilbake i 2004 og 2007.

Videre har han også vært dommer for «Norske Talenter» og «X-factor».

Det var først i programmet «Lurt av Karlsen» at Jan Fredrik gikk fra å være talentspeider og dommer til å bli programleder, og han kan fortelle at det selv har aldri vært en plan for han å bli et TV-fjes.

– Nei det har aldri vært planen min. Det er mange ting som jeg har gjort igjennom mitt yrkesaktive liv som har vært en god plan og en god strategi. Og når man har det møter man også på mange og nye muligheter som man ikke vet hva man skal gjøre med. Mitt liv er fylt opp med slike ting. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gjøre TV, det var ikke det som var drømmen min. Min drøm er på en måte ikke å være en kjendis. Men jeg trives veldig godt med å ha fått lov til å gjøre programmer som «Idol», «Norske Talenter» og «X-factor». Og nå å få lov til å gjøre skjult kamera, Jeg synes dette er dritgøy. Jeg føler meg veldig heldig, sier Karlsen.

Allikevel er han glad for at han fra tid til annen får lov til å ta pauser vekk fra skjermen og den slitsomme jobben.

– Det krever mye og det tar tid. Derfor føler jeg meg veldig heldig som ikke behøver å gjøre TV hele tiden, fordi det krever ganske mye av en person å gjøre det, og man lever liksom i en boble. Jeg liker å komme meg ut av den bobla når man er ferdig med en produksjon. Synes det er deilig å bare komme på kontoret å sitte der og gjøre det jeg egentlig skal gjøre. For det er jo det jeg egentlig driver med, sier han fornøyd.

Les også:Jan Fredrik Karlsen: - Jeg får som fortjent