ENGLAND MÅ GÅ VIDERE: Jamie Redknapp forventer at England tar seg videre fra gruppespillet i EM.
ENGLAND MÅ GÅ VIDERE: Jamie Redknapp forventer at England tar seg videre fra gruppespillet i EM.

Jamie Redknapp til TV 2: – Ingen unnskyldninger dersom England ikke går videre

Sky Sports-eksperten sier at Danny Welbeck og Ashley Young må score målene for «Three Lions».

Bergen (TV 2 Sporten): Mandag EM-starter England mot en av mesterskapets store «outsidere». Frankrike er motstander for de engelske heltene som i forkant av mesterskapet har styrt unna den største «hypen».

Forventer avansement
Forventningene, som normalt pleier å være enorme til «Three Lions», har imidlertid blitt senket betraktelig i forkant av årets EM i Polen og Ukraina. Roy Hodgson, som kun har ledet laget i to kamper, går inn i mesterskapet uten flere av Englands sentrale spillere, samtidig som stjernespissen Wayne Rooney må stå over de to første kampene i gruppespillet.

Les også: Ribery advarer England før EM: - Jeg er i kanonform
Les også: Shearer har liten tro på hjemlandet: – England vinner ikke EM

Akkurat dèt gjør sitt til at mange mener at England ikke er å regne blant favorittene, men SkySports-ekspert Jamie Redknapp mener likevel at det vil komme som en stor skuffelse om laget ikke kommer seg videre fra gruppespillet.

– Vanligvis er det «fever pitch» før store mesterskap, men slik er det ikke nå. Det skal likevel være sagt at selv om vi har skader på viktige spillere, så er det ingen unnskyldning dersom England ikke går videre fra gruppespillet, sier Redknapp til tv2.no.

HAR FORTSATT TROEN: England-fansen støttet Roy Hodgson under «Three Lions» sin treningskamp mot Belgia. (Foto: Daniel Hambury/Pa Photos)
HAR FORTSATT TROEN: England-fansen støttet Roy Hodgson under «Three Lions» sin treningskamp mot Belgia. (Foto: Daniel Hambury/Pa Photos)

Håper Hodgson satser på Welbeck
Den tidligere Liverpool-stjernen er klar på at England fortsatt har gode nok spillere til å bite fra seg i EM. Spørsmålet om hvem som bør starte på spissplassen i Rooneys fravær verserer i britisk media, men Redknapp er klar på at England bør bruke Danny Welbeck, og ikke Andy Carroll, om det skal bli suksess.

– Danny Welbeck og Ashley Young er spillerne som må score målene for England. Savnet av Rooney er det klart største, men nøkkelen bli å holde liv i sjansen frem til han kommer tilbake. Gjør vi det så kan alt skje, sier Redknapp.

– Flere og flere ser at en kan vinne fotballkamper dersom en spiller slik Chelsea gjorde i årets Mesterliga. Derfor er England avhengige av hurtige kontringsspillere som Welbeck og Young for å score de nødvendige målene.

SKAL SCORE MÅLENE: Ashley Young og Danny Welbeck må score målene for England i Wayne Rooneys fravær, mener Jamie Redknapp. (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
SKAL SCORE MÅLENE: Ashley Young og Danny Welbeck må score målene for England i Wayne Rooneys fravær, mener Jamie Redknapp. (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

I oppkjøringskampene inn mot mesterskapet viste England, både mot Norge og Belgia, at de ikke kommer til å satse alt for å gå offensivt til verks i Polen og Ukraina. Defensiv struktur og lynhurtige kontringer har resultert i to 1-0-seire, og Redknapp mener at landslagssjef Hodgsons tilnærming til fotballen kan gjøre England godt.

– Det var ikke mange som hoppet i taket da Hodgson fikk jobben, men det som er bra med ham er at han er flink til å roe ting ned. Han har et godt rykte og et solid grep om laget, men dersom han gjør det dårlig vil nok pressen la ham få høre det, sier Redknapp.

Les også: – Hodgson sender ut feil signal
Les også: Øyvind Alsaker: – Absurd at Liverpool eier den engelske troppen

– Starter med Terry og Lescott
Bakover på banen har Gary Cahill takket for seg etter at Chelsea-stopperen pådro seg et kjevebrudd i treningskampen mot Belgia. Selv om Cahill trolig ville startet sammen med John Terry i midtforsvaret, tror ikke Redknapp at England vil ta alfor mye skade av den tidligere Bolton-spillerens fravær.

– Det er ikke så store forskjeller på Cahill, Phil Jagielka og Joleon Lescott. De er ganske like typer. Personlig tror jeg Hodgson kommer til å starte med John Terry og Lescott i midtforsvaret, sier Redknapp.

Les også: Se opp for disse EM-stopperne: - Carew ble fullstendig avkledd