Kjell Jonevret  (Foto: TV 2)
Kjell Jonevret (Foto: TV 2)

Dette er favoritten til Viking-jobben: – Klart det er interessant

Kjell Jonevret kan bli ny Viking-trener.

Kjell Jonevret er den heteste kandidaten til å overta Viking-jobben etter at klubben skilte lag med Åge Hareide lørdag. Svensken var også aktuell for Viking-jobben da Hareide ble ansatt i 2009.

– Jeg vet ikke hvor aktuell jeg var. Jeg fikk et spørsmål, men den gangen hadde jeg en avtale med Molde. Molde og fansen ville at jeg skulle bli, og da var det ikke noe å prate om. Så fikk jeg jo sparken, ler Jonevret, som nå jobber for Erik Hamrén og det svenske landslaget.

– Klart det er en interessant klubb
– Nå jobber jeg med landslaget. Sverige spiller mot Frankrike 19. juni og det kan være slik at Sverige da ikke har gått videre, men det er litt vanskelig å tenke på nå, sier Jonevret, som innrømmer at han er sugen på å returnere til klubbfotball.

– Jeg er lysten på å jobbe i en klubb igjen, om det er i Norge eller et annet sted. Jeg trivdes bra i Norge, jeg har vært sju år der. Jeg føler jeg forstår hva folk sier, sier han.

49-åringen legger heller ikke skjul på at Viking er en interessant klubb.

– Jeg har spilt i Viking og jeg har trent Molde, så det er mine to lag. Jeg trivdes bra i Stavanger som by de årene jeg spilte der, og har mange venner igjen der. Det er klart det er en interessant klubb, sier han til tv2.no.

Kjell Jonevret (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Kjell Jonevret (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

– Jeg vil vinne ting
Men dersom Jonevret skal bli Viking-trener må klubben vise at de kan matche svenskens ambisjoner.

– Det skal alltid passe inn. Det er ikke bare å si ja. De må jo ønske meg, og det er alltid litt prat på forhånd. Jeg vil vinne ting. Jeg vil kjenne at det er en utfordrende jobb og at det kan bli kjekt i noen år fremover. Det kan ikke være hva som helst. Men det blir bare spekulasjoner. Først får man en forespørsel, og så må man ta stilling til det. Men jeg trivdes bra forrige gang jeg var i byen, sier han.

Ifølge Jonevret har det ikke kommet noen forespørsel fra Viking.

– Jeg har jo kontakt med folk i klubben, jeg har venner der, men det spekuleres jo alltid. Det holder å tape en kamp eller to så kommer det mail fra en supporter som sier det er på tide å komme hjem igjen. Men jeg har ikke fått noen konkret forespørsel om jeg vil bli ny Viking-trener.

– Og om det skulle komme en telefon?

– Da blir det å sette seg ned å diskutere. Jeg har ambisjoner, og jeg vil at de skal stemme overens med klubbens, sier han.

Kjell Jonevret (t.v.) og Svein Fjælberg jubler etter å ha vunnet cupfinalen i 1989. (Foto: Holmberg, Bjørn-Owe/NTB scanpix)
Kjell Jonevret (t.v.) og Svein Fjælberg jubler etter å ha vunnet cupfinalen i 1989. (Foto: Holmberg, Bjørn-Owe/NTB scanpix)

– Fantastiske år
Og Jonevret vet akkurat hva som vil skje i Stavanger dersom Viking har suksess. Han har opplevde det selv da han spilte for Viking fra 1988 til 1990.

– Jeg husker de årene. Det var mye glede på stadion da det gikk bra på slutten av 80- og begynnelsen på 90-tallet. Det var fantastiske år, jeg vet hvordan atmosfæren kan bli når det er på topp. Det er en fantastisk by når det går bra, sier svensken.

Er Jonevret rett mann for Viking? Si din mening i kommentarfeltet under!