Wayne Rooney. (Foto: HRVOJE POLAN/Afp)
Wayne Rooney. (Foto: HRVOJE POLAN/Afp)

Se Rooney avsløre sine EM-favoritter

Manchester United-stjernen er enig med folk flest. Spania og Tyskland har størst sjanse til å vinne.

Se intervju med Rooney i videovinduet øverst!

Har du plukket ditt lag? Spill EM-manager!

Wayne Rooney soner karantene i Englands to første kamper i EM, men er likevel inkludert i Roy Hodgsons EM-tropp. Lagets største stjerne letter på sløret og forteller hvilke land han tror har størst sjanse for å vinne mesterskapet, dersom ikke England skulle klare det.

- Man må alltid se opp for Spania, med de spillerne de har, og jeg ser alltid på Tyskland. De ser alltid ut til å være der mot slutten av mesterskap, sier Manchester United-stjernen.

LES OGSÅ: Ekspertene ikke i tvil: – Denne angriperen blir EMs toppscorer

Fornøyd med den nye sjefen
Fabio Capello som ledet England gjennom kvalifiseringen er erstattet som England-sjef av Roy Hodgson, og Rooney ser med positive øyne på å ha en engelskmann tilbake i sjefsstolen.

- Det er bra å ha en engelskmann tilbake i jobben. Jeg har jobbet med Sven (Sven-Göran Eriksson, red.anm.), Steve McClaren og så Capello. Det at han har med seg engelsk trenerstab er også bra for oss, oppsummerer England-spissen.

Wayne Rooney. (Foto: HRVOJE POLAN/Afp)
Wayne Rooney. (Foto: HRVOJE POLAN/Afp)

Les også: De tyske EM-stjernene får røyke, drikke og ha sex
Les også: Dommerne kan stoppe EM-kamper ved rasisme

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Viktig å ikke tape mot Frankrike

På klubblaget Manchester United er det flere nasjonaliteter som er representert, og på spørsmål om det har foregått småerting mellom Rooney og klubbkameratene er spissen klokkeklar.

- Selvfølgelig. Mest med Evra, siden vi spiller mot dem i den første kampen. Det blir ikke gøy å komme tilbake til garderoben hvis de slår oss, så vi må sørge for å vinne den kampen, avslutter Englands største stjerne.

Hvem tror du vinner EM? Har England en mulighet? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!