juan33 (Foto: Stella Pictures)
juan33 (Foto: Stella Pictures)

Spanskekongen tilbake etter den dramatiske ulykken

Dukket opp på jobb med krykker.

Spanias konge Juan Carlos (74) måtte gjennom en hasteoperasjon etter et fall på en privat jakttur til Botswana.

Tilbake

Kongen fikk tre brudd i hoften, ifølge talspersoner for slottet. Dette er den fjerde operasjonen 74-åringen har gått igjennom de siste to årene, ifølge BBC.

Siden har kongen vært sykemeldt, men nå ser det ut til at Juan Carlos er tilbake i jobb for fullt, melder Svensk Damtidning.

Det var i anledning Spanias «Armed Forces Day» at kongen troppet opp i uniformen for å hedre landets militære styrker.

Fortsatt går han med krykker, men det går tydeligvis fremover for 74-åringen.

Les også: Raser mot Spanias kong Juan Carlos etter jaktulykken

Falt i jakthytta

Kort tid etter ulykken i Afrika skrev Daily Mail at kongen var skadet etter fall i soverommet på jakthytta. Han ble flydd til Madrid samme dag, og etter en reise i privatfly på ti timer, ble han operert i fire timer på sykehuset.

Kongen gikk igjennom en operasjon dagen etter på sykehuset San Jose i Madrid.

– Juan Carlos har fått brudd i den høyre hoften på tre steder, det settes i forbindelse med leddgikt. En rekonstruksjon ble gjort og en hofteimplantant ble satt inn, het det i en uttalelse fra slottet.

Les også: Spanskekongen hasteoperert – knuste hoften i Afrika

Tøft år

Spanskekongen skal ha oppholdt seg i Botswana for å jakte storvilt. Spanske aviser bringer bilder av Juan Carlos poserende foran en død elefant.

Det spanske hoff meldte at kronprins Felipe overtok sin fars offisielle forpliktelser inntil videre.

– 2012 tegner virkelig til å bli den spanske kongefamiliens «annus horribilis». Kongeparets svigersønn Inaki Urdangarin er under etterforskning for underslag og korrupsjon, i påsken ble deres 13 år gamle barnebarn Felipe Froilan skadet i en skyteulykke, og lørdag våknet spanjolene til meldingen om at kong Juan Carlos i løpet av natten var hasteoperert på et sykehus i Madrid etter et fall under et privat besøk i Botswana, sa kongehusekspert Kjell Arne Totland til «God kveld Norge».

Totland fortalte også at spanskekongen begynner å bli en gammel mann med helseplager.

– Kong Juan Carlos har hatt en del helseplager de siste årene – og vært innlagt på sykehus flere ganger. Det har lenge gått rykter om at han er alvorlig syk, men dette er flere ganger blitt dementert offisielt fra det spanske hoff.

Etter sigende skal kongen være plaget av slitasjegikt.

Les også: Spanskekongens svigersønn mistenkt for korrupsjon