2013 Ford Fusion. (Foto: Ford)
2013 Ford Fusion. (Foto: Ford)

Ford Mondeo 2013: Ny, norsk favoritt blir skikkelig lekker

Det er bare å glede seg. Se de siste bildene!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom flere generasjoner har Fords familiebil Mondeo hatt et imponerende grep om norske bilkunder. Svært mange har funnet mye å glede seg over hos folkefavoritten – eller i hvertfall lite å ergre seg over.

For Mondeo har kanskje vært en bil som har appellert vel så mye til fornuften som til hjertet så langt, men dette er noe man ønsker å forandre på. På dagens modell tok man designet ut i noen ikke-bare-fornuftsmotiverte svinger, og forventningene er store foran neste generasjon – som kommer neste år.

Skarpere personlighet

Hvordan den blir, fikk vi et første inntrykk av på bilutstillingen i Detroit i januar, da Ford slapp de første bildene av det som skal bli 2013 Ford Fusion. Og dermed også 2013 Ford Mondeo.

Les også: Her er den første rapporten om 2013 Ford Fusion

Mer dynamisk formspråk går igjen i alle designdetaljene på nye 2013 Ford Fusion, som trolig blir seende temmelig identisk ut når den blir lansert som "vår" ny Ford Mondeo. (Foto: Ford)

Nå har det kommet flere bilder, som bekrefter inntrykket fra i januar av at dette blir en bil med langt skarpere personlighet og mer eksklusivt preg enn den som er på vei ut. Et mye kraftigere frontparti, mer dynamiske linjer – begge deler med et klart anstrøk av Aston Martin – og et adskillig lekrere interiør frister.

Og så langt altså bare bildene – som vi meldte om i januar kommer 2013 Fusion ifølge Ford med både for- og firehjulsdrift, for første gang. Og det står også spennende hybrid-drivkilder på planen, både med og uten plug in-mulighet.

Del med Facebook-vennene dine!

Identiske modeller

Disse tingene kan gjøre bilen aktuell for enda større kundegrupper enn de som til nå har hatt Ford på lista når de har valgt bil i denne konkurranseutsatte familiebilklassen – både i Europa og USA, og uavhengig av om den heter Fusion eller Mondeo.

Les også: Brukt Mondeo? Sjekk Brooms bruktbilguide her:

For Fusion er altså den amerikanske varianten av Mondeo – som ironisk nok ble sagt å hete nettopp Mondeo fordi det skulle være en ”verdensmodell” da den kom på tidlig 90-tall.

De fysiske målene på nye Fusion og Mondeo vil etter det vi tidligere har fått opplyst skille seg lite fra den nåværende modellen. Dermed blir Mondeo etter alt å dømme fremdeles en av de største i sin klasse. (Foto: Ford)

Nå regner man – bortsett fra navnet – med at Fusion og Mondeo kommer til å bli temmelig identiske når de lanseres på hver sin kant av verden, selv om de forskjellige preferansene og avgiftsforutsetningene vil medføre at forskjellige motorer vil bli foretrukket i Europa og USA.

Derfor er de nye bildene minst like interessante for oss som de er for amerikanerne – selv om spesielt norske kunder vil måtte vente en stund til før det avsløres hvordan en stasjonsvogn vil bli seende ut.

Del med Facebook-vennene dine!

For i så henseende er vi fremdeles noe for oss selv her oppe i nord.

Les også: Nye Lincoln MKZ skal bygges på samme plattform