Mario Götze, Kyriakos Papadopoulos, Alan Dzagoev og Václav Pila¿
Mario Götze, Kyriakos Papadopoulos, Alan Dzagoev og Václav Pila¿

Her er EMs største stjerneskudd

EM kan bli det store gjennombruddet for flere store talenter. Sjekk vår vurdering av EMs største stjerneskudd her!

Bergen (TV 2 Sporten): Ventetiden er over. Fredag sparkes EM-sluttspillet i Polen og Ukraina endelig i gang.

LES OGSÅ: Her er EMs mest ettertraktede spillere
DIREKTE: Se Polen - Hellas på TV 2, TV 2 HD og TV 2 Sumo fra kl. 17.00

Det er duket for 24 dager med fotballfest.

Flere av EM-deltakterne har unge stjerner i sine rekker som kan få sitt definitive internasjonale gjennombrudd under mesterskapet.

Lars Sivertsen
Lars Sivertsen

TV 2 Sporten har i den anledning bedt vår faste fotballblogger Lars Sivertsen plukke ut det han mener er EMs største «stjerneskudd» – eller unge, lovende spillere som kommer til å dominere både for sine klubblag og landslag i årene fremover.

– Det er viktig å presisere at jeg ikke har rangert noen av disse spillerne. Og at jeg kun har plukket dem ut i fra EM-troppene. På andre kontinenter er det flust av spillere som kunne vært med her, understreker Sivertsen overfor TV 2 Sporten.

Etter nøye vurderinger kom Sivertsen omsider frem til sin liste over de største stjerneskuddene i Europamesterskapet.

BLOGG: Les Lars Sivertsens EM-blogg her
LES OGSÅ: Ekspertene ikke i tvil: – Denne angriperen blir EMs toppscorer

Fotball-EMs største stjerneskudd:
Her er Lars Sivertsens favoritter:

TIL GUNNERS?: Mario Götze er het i fotball-europa, men det kan se ut til at Wenger trekker det lengste strået.  (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)
TIL GUNNERS?: Mario Götze er het i fotball-europa, men det kan se ut til at Wenger trekker det lengste strået. (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)

Mario Götze (Dortmund):

– Offensiv midtbanespiller eller kantspiller som har det aller meste. Rask og god en mot en, men har også et fint blikk for spillet. Allerede en etablert stjerne i Bundesliga. Har akkurat vunnet «the double» med Dortund og er sentral i deres planer om å etablere seg i europatoppen igjen.

Marco Reus (Borussia Mönchengladbach, Dortmund neste sesong):

– Målfarlig kantspiller som har hatt en kanonsesong for Borussia Mönchengladbach. Rask, teknisk og nokså direkte i spillestilen, passer perfekt i det moderne tyske overgangsspillet.

Sotiris Ninis (Panathinaikos, Parma neste sesong):

– Kreativ ving eller offensiv midtbanespiller, farlig avslutter. Har blitt kritisert for å mangle taktisk klokskap, noe han forhåpentligvis vil tilegne seg i Serie A.

Kyriakos Papadopoulos (Schalke):

– Beinhard gresk stopper som tar for seg i duellspillet. Bra tempo i kroppen og komfortabel med ballen. Kan være litt vill i stilen og får en del kort. Debuterte for Olympiakos da han var 15(!).

LES OGSÅ: Disse stjernene får du se i EM-sluttspillet
LES OGSÅ: Her er draktene stjernene skal spille med under EM

SCORET MOT MAN. UNITED: Alan Dzagojev kunne juble da han scoret i en Mesterliga-kamp mot Manchester United i 2009. (Foto: JON SUPER/AP)
SCORET MOT MAN. UNITED: Alan Dzagojev kunne juble da han scoret i en Mesterliga-kamp mot Manchester United i 2009. (Foto: JON SUPER/AP)

Alan Dzagoev (CSKA Moskva):

– Har vært «the next big thing» i Russland i mange år. I motsetning til andre Russiske stjerner, som blir kritiserte for dårlige holdninger, sies Dzagoev å være en fornuftig ung mann. Trives best i den klassiske «nummer 10»-rollen, der han er målfarlig og kan åpne forsvar med pasningsfoten. Toppscorer for Russland i kvalifiseringen.

Václav Pilar (Viktoria Plzen, Wolfsburg neste sesong):

– Tobeint venstreving med fin teknikk og balanse. Imponerte i Champions League for Viktoria Plzen denne sesongen, der han blant annet gav Dani Alves en god mengde hodebry. Har alle forutsetninger for å bli en profil i Tyskland neste sesong.

Luciano Narsingh (Heerenveen):

– Teknisk begavet høyreving. Ble ikke satset på av Ajax da han var junior, men var i år assistkonge på Heerenveen (22 på 34 kamper). Linket til Fulham, men et par vellykkede innhopp i EM kan føre til at større klubber blitt interessert.

Kevin Strootman (PSV):

– Midtbanespiller med både offensive egenskaper og defensiv arbeidskapasitet. Hatt en flott sesong for PSV og kobles stadig til storklubber. Både mentaliteten og spillestilen burde passe godt i England.

LES OGSÅ: Jamie Redknapp til TV 2 Sportens EM-studio

Christian Eriksen (Foto: CLAUS BECH/Afp)
Christian Eriksen (Foto: CLAUS BECH/Afp)

Christian Eriksen (Ajax):

– Dansk playmaker med kvikke men og kvikt hode. Flott teknikk og flink til å finne åpninger. Virker å stortrives i Nederland, men fortsetter utviklingen er han veldig snart klar for større oppgaver.

Yann M'Vila (Rennes):

– Ekstremt lovende defensiv midtbanespiller. Masse energi, stor aksjonsradius, tøff i duellene, og distribuerer ballen trygt. Liten formsvikt i vår, men burde utvikle seg til å bli en midtbanekriger i verdensklasse. Har vært koblet til Arsenal, noe som virker perfekt både for spiller og klubb.

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

DEBATT:
Savner du noen på listen? Ta debatten med andre fotballfrelste lesere i kommentarfeltet under!