En god sports-BH er alfa omega for å holde brystene ordentlig på plass på trening. BH-er som både krymper og farger gjorde at ingen fikk toppkarakter i Icakurirens test av sports-BH-er.

Ti sports-BH-er til under 500 kroner har blitt testet nøye av Icakuriren. I tillegg til å teste svetteabsorbering og om de krymper etter vask i laboraturium, har to kvinner med ulik størrelse på bysten testet hvordan de ulike BH-ene er i praktisk bruk.

Se også: Fem jenter har brukt puppekrem i én måned – sjekk resultatet

Krymper og farger av

Testen avslører at flere av BH-ene ikke takler en runde i vaskemaskinen særlig godt. Sports-BH-en Athletic training fra H&M er den billigste i testen, men krymper en hel størrelse etter vask.

Også Casall Sports bra 1620 krymper merkbart under vask. Rönisch sin Cross bra 308251 krymper nesten like mye som sports-BH-en fra H&M, men prislappen er en del høyere. Et annet problem med BH-en fra Rönisch, er at den farger av når man svetter. Selv etter en runde i vaskemaskinen.

Champion Max suport 360 bra og Stay in Place seamless bra 1090057 avgir også litt farge når du svetter, men dette bedrer seg etter første vask.

Les også: Disse appene vil motivere deg til å trene

Disse er best

Selv om Icakurirens test viser at den optimale sports-BH-en rett og slett ikke fins, er det noen som hevder seg.

Til tross for at sport-BH-en fra Casall krymper noe under vask, er Sports bra 1620 best i test. I tillegg til å svetten transporteres god bort fra kroppen, og BH-en god passform og god støtte til brystene. Sports-BH-en en godt egnet til stor byste.

Ha du derimot litt mindre frontparti, er Nike Shape W bra en god BH. Den har god passform, holder brystene på plass og transporterer bort svetten fra kroppen.

Seamless bra 1090057 fra stay in place er også en god BH dersom du har liten byste. Der gir derimot ikke tilstrekkelig med støtte for folk med større bryster.

Se også: Disse hodetelefonene gir trøkk på trening

Bør vaskes på 40 grader

For at sports-BH-en skal bli helt ren etter trening, bør den vaskes på 40 grader. På flere av BH-ene i testen anbefaler produsentene lavere vasketemperatur.

Både Nike, Adidas og Champion anbefaler at sine sport-BH-er vaskes på 30 grader. Fra Nike er det W shape bra som er testet, mens det fra Adidas er SN Racer W. Adidas scorer svært lavt i testen, mens Nike kommer på en god andreplass.

Les også: Få best mulig utbytte av treningen - slik finner du makspulsen

Derfor bør du bruke sport-BH

Hva som er den perfekte sports-BH-en er svært individuelt, men det er viktig å bruke sports-BH under trening. Med en god sports-BH holder du brystene på plass, og unngår at de gynger for hvert skritt du tar.

Det er mange som bruker feil størrelse på BH-en. For å være sikker på at du velger rett sports-BH til din kropp, bør du prøve den i butikken. Hopp gjerne litt opp og ned for å se hvor godt den holder brystene på plass.

Den skal fungere som en slags ekstra hudlag samtidig som den skal holde brystene ordentlig på plass. Det er viktig at sport-BH-en sitter godt helt fra begynnelsen.

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter