Eddymontasje
Eddymontasje

Kaggestad: – Edvald er god nok til å slå Cavendish

Mads Kaggestad mener Edvald Boasson Hagen har enda mer på lager enn det han har vist i Critérium du Dauphiné.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdagens etappeseier i Critérium du Dauphiné var Edvald Boasson Hagens fjerde denne sesongen. Sky-rytteren har i tillegg vunnet poengtrøya i Tour Down Under og sammenlagttrøya i Glava Tour of Norway.

25-åringen fra Rudsbygd virker å være i kanonform drøyt tre uker før Tour de France braker løs. Mads Kaggestad tror Norges Tour-håp har enda mer å gå på.

– Han er i veldig godt slag, men jeg håper ikke han er i toppslag. Han virker veldig solid for øyeblikket. Det er liten tvil om at han har et utgangspunkt som er veldig bra med tanke på Tour de France. Jeg håper han har litt igjen før han topper formen, men det tror jeg han har kontroll på, sier Kaggestad.

På en god dag er han god nok til å slå Cavendish.

– Hva kjennetegner Edvald når han er i form?

– Han er god på det meste når han er i form. For det første restituerer han seg godt. Det er den viktigste egenskapen til en etapperytter. For det andre kan han klatre, han kan kjøre tempo og han er rå til å spurte. Til sammen gjør det ham utrolig komplett, skryter sykkelkommentatoren.

EddyBoasson

Usikker på Cavendish
I fjor tok Boasson Hagen to etappeseire i Tour de France. Da syklet Mark Cavendish for HTC-Columbia. Manx-ekspressens overgang til Sky gjør at Boasson Hagen neppe får like mange muligheter til å kjøre for egne sjanser i massespurtene. Spørsmålet er om Cavendish skal kjøre Touren. Det er ikke Kaggestad like sikker på.

– Hvis Cavendish kjører Tour de France, slik de fleste tror, så har nok Edvald en rolle som opptrekker. Jeg er ennå litt spent på om Cavendish vil kjøre Tour de France. Grunnen er at jeg synes han satset såpass hardt på Giro d'Italia. Han er nok ganske sliten etter det ennå. Han satser 100 prosent på OL. Spørsmålet mitt er om han klarer å fullføre to så tøffe etapperitt etter hverandre og likevel være klar for fellesstarten i OL. Det kan være han stiller opp i Tour de France og bryter. Kan Sky da forsvare å sende ryttere som bare er der for Cavendish når de satser så mye på Wiggins? Wiggins er en av de største favorittene til å vinne Touren. Men Edvald kan de bruke til absolutt alt, sier Kaggestad.

Edvald er absolutt en av de virkelige diamantene i sykkelfeltet.

Tror Edvald kan slå Cavendish
Han mener Edvald Boasson Hagen også kunne slått lagkamerat Cavendish i spurtduell.

– Edvald er en av verdens absolutt beste spurtere. På en god dag er han god nok til å slå Cavendish. Det er ganske utrolig at han har de rollene han har. Han kunne fort vært spurtkaptein i et hvilket som helst annet lag. Men med tanke på utviklingen hans tror jeg det er lurt at han er der han er nå. Sky-laget har utrolig mye spennende på gang.

Under Tour de France blir Boasson Hagen en viktig hjelperytter for Skys sammenlagtkandidat Bradley Wiggins. Wiggins har skumle planer om å vippe Cadel Evans av tronen i Tour de France. Briten, som har vunnet Paris-Nice og Romandiet rundt denne sesongen, har ladet opp til Tour de France på Tenerife.

Wiggins

– En diamant
Kaggestad mener det er flere etapper i årets Tour som passer Edvald som hånd i hanske.

– Han vil prøve å sitte så tett som mulig på Wiggins. På halvharde etapper, gjerne med et litt slitent felt, så vil det åpne seg muligheter for Edvald. Han er i en veldig spennende posisjon i laget. Sky satser på å vinne Tour de France sammenlagt. Det skal bli morsomt å følge med på de taktiske disposisjonene til laget. Jeg er helt sikker på at Edvald vil få en nøkkelrolle i laget. Han kan bidra på de fleste områder i tillegg til at han kan gå for etappeseirer på de dagene som passer ham best, sier Kaggestad.

I november i fjor skrev Boasson Hagen under på en ny treårskontrakt med Sky. Det skal det britiske laget være glad for, mener Kaggestad.

– Edvald er absolutt en av de virkelige diamantene i sykkelfeltet. Det er det ikke tvil om. Med en slik motor som han har så er han er av de mest attraktive på markedet. Sky skal være godt fornøyd med at de har signaturen hans.