Volvo planlegger ny luksusbil for å ta opp kampen med Audi, Mercedes og BMW og den kan bli sende slik ut.
Volvo planlegger ny luksusbil for å ta opp kampen med Audi, Mercedes og BMW og den kan bli sende slik ut.

Volvo C90: Utfordrer BMW, Audi og Mercedes.

Ny luksus-Volvo på trappene.

Volvo er i ferd med å endre profil. Det skal bli mer luksus, sprekere motorer og morsommere kjøreegenskaper. Eller sagt på en annen måte – nå skal de ta det siste skrittet opp i permiumklassen for alvor.

Volvo har ikke klart dette helt tidligere. De har vært over biler som Ford og Toyota, men ikke helt klart å ta steget helt opp til der BMW, Audi og Mercedes regjerer.

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Nå forsvinner disse Volvoene

Endring over tid

Grunnene til dette har nok vært både flere og sammensatte. De har jo en sterk merkevare og et rykte å ta vare på. Profilen har så langt vært gode, sikre og fornuftige familiebiler med et helt klart toutch av klasse. Nå skal de altså ta steget fullt ut.

Denne endringen har nok pågått over noe tid, helt siden Kinesiske Geely tok over det svenske bilmerket og Stafan Jacoby ble satt til å styre Volvo-skuta videre.

Volvo C90?

Der er amerikanske Inside Line som avslører at Volvo nå planlegger en ny, større og mer eksklusiv bil. USA er jo også et viktig marked for Volvo.

Selve bilen – som kan bli hetende C90 – vil ligge godt over Volvos 70-serie i både pris, størrelse og eksklusivitet om vi skal tro ryktene.

Les vår test av Volvo V60 her:

Tøft segment

Biler som Mercedes E-klasse Coupe, Audi A7 og BMW 6-serie er modeller nykommeren skal kjempe om markedsandeler mot. Et tøft segment med andre ord.

Den nye modellen baseres på neste generasjon S80 plattform. Bilen skal visstnok leveres med kun firesylindere motorer, men som går både på bensin og diesel og med ulike grader av turbomating / effekter. En hybridversjon vil trolig også se dagens lys etter hvert.

Det er svenske Teknikens Värld som står bak illustrasjonen over, som baserer seg på Volvo Consept You som du kan lese mer om i linken under:

Dette er morgendagens Volvo:

Les også: Dette er bilene Volvo aldri laget