Av CHRISTIAN SØNSTEBY

Overbeskyttende, som mødre flest: Disse fantastiske bildene viser hvordan ekornet flykter avgårde langs et gjerde – med ungene i kjeften.

Én etter én ble ekornbarna løftet ut av fuglekassen. (Foto: Ken Yuel/Caters/BULLS)

Ken Yuel (57) drev med hagearbeid utenfor huset sitt i canadiske Winnipeg, da han plutselig la merke til den snodige aktiviteten.

Den vesle ekornfamilien hadde flyttet inn i fuglekassen hans, men forstyrrelser hadde den nybakte moren ikke tenkt å finne seg i.

Den bekymrede moren, som har en buskete hale og en knallrød stripe over ryggraden, hadde sju unger å ta seg av. Da flyttesjauen begynte var Yuel, som er en ivrig amatørfotograf, snar med å hente kameraet sitt.

ALT OM EKORN: Ekorn tatt på fersken for tyveri

– Jeg la merke til at ekornet hadde tygget på inngangen til fuglekassen min. Hun gikk deretter inn i det og hentet babyene sine. Hun likte nok ikke at jeg arbeidet rundt det nye huset hennes, sier Yuel.

– Jeg klarte å få tatt bilder av henne mens hun strevet med å få med seg avkommene, en etter en. Hun løp 30–40 meter langs et gjerde og over til naboen, forteller han videre.

TV 2 ER DIN EKORNKANAL: Katt adopterte skadet ekorn

Der flyttet hun inn i et hageskur. Hele prosessen tok en drøy halvtime.

– Jeg ble like overrasket hver gang hun kom bærende på en til. Hver gang tenkte jeg at «nå kan det vel ikke være flere», sier Yel.

Se flere av de nusselige bildene her:

Fuglekassen var ikke akkurat tilpasset ekornstørrelse. Moren måtte derfor bruke tanngarden til å utvide døråpningen litt for å få barna inn ¿ og ut. (Foto: Ken Yuel/Caters/BULLS)

ekorn2 (Foto: Ken Yuel/Caters/BULLS)

De svært unge ekornene er så små at de knapt har åpnet øynene. Litt røff behandling måtte de likevel finne seg i når mor fikk lyst til å flytte. (Foto: Ken Yuel/Caters/BULLS)

ekorn34 (Foto: Ken Yuel/Caters/BULLS)

ekorn5 (Foto: Ken Yuel/Caters/BULLS)

ekorn6 (Foto: Ken Yuel/Caters/BULLS)