EM_quartet
EM_quartet

Her er EMs mest ettertraktede spillere

Flere av disse stjernene jages av storklubber. TV 2-blogger Lars Sivertsen savner imidlertid noen navn på listen. Sjekk listen og si din mening her!

Bergen (TV 2 Sporten): Sommerens overgangsvindu åpner først offisielt 1. juli – men ettertraktede spillere som Eden Hazard, Shinji Kagawa, Marco Reus og Marko Marin har allerede skrevet under for nye klubber.

LES OGSÅ: Ekspertene ikke i tvil: – Denne angriperen blir EMs toppscorer

Etter EM vil nok flere stjerner skifte klubb, spesielt om de gjennomfører et godt mesterskap for sine nasjoner.

For etter EM-sluttspillet i 2008 fikk for eksempel spillere som Andrej Arshavin, Roman Pavlyutsjenko og Yuri Zhirkov ny arbeidsgiver etter å ha imponert for Russland.

Listet opp de mest ettertraktede
Den anerkjente engelske avisen The Independent har listet opp det de mener er fotball-EMs mest ettertraktede spillere og som trolig kommer til å skifte klubb etter at mesterskapet i Polen og Ukraina er ferdigspilt.

Lars Sivertsen
Lars Sivertsen

TV 2 Sportens fotballblogger Lars Sivertsen er imidlertid ikke helt enig i vurderingene som er gjort av ekspertene i den engelske avisen.

– Jeg savner spesielt en spiller som Polens Robert Lewandowski på denne listen. Både Bayern München og Manchester United har prøvd seg med konkrete bud på ham, men Dortmund ville i hvert fall ikke selge ham før EM. Men gjennomfører Lewandowski et så bra mesterskap som mange tror vil han bli enda mer ettertraktet. Økonomien til Dortmund er fortsatt ikke veldig god, og kommer det inn noen fete bud etter EM kan det bli vanskelig for Bundesliga-vinnerne å si nei, sier Lars Sivertsen, som beskriver Lewandowski slik:

– Han er på mange måter en komplett midtspiss som er god på det aller meste og ikke minst en ekstremt god avslutter.

LES OGSÅ: Sjekk hvem Drillos disipler tror vinner EM – og hvilke profiler de spår vil prege mesterskapet i Polen og Ukraina her.

– Absurd nok kan det være vanskelig å finne en klubb for Sneijder. Han har et stort lønnskrav og er ingen ung mann lenger

Flere savn
Lewandowski er ikke den eneste TV 2-bloggeren savner på en slik liste.

– Se ikke bort i fra at Inter vurderer å selge Wesley Sneijder. Han har hatt to relativt svake sesonger nå og Inter ønsker å kutte lønnskostnadene. Kommer en storklubb med et bud kan det jo hende at Sneijder omsider flytter på seg, etter flere år med spekulasjoner.

Og legger til:

– Men absurd nok kan det være vanskelig å finne en klubb for Sneijder. Han har et gigantisk lønnskrav og er ingen ung mann lenger – i tillegg kommer nok Inter til å kreve flere hundre millioner kroner i overgangssum for ham, poengterer han.

LES OGSÅ: Jamie Redknapp til TV 2 Sportens EM-studio

Wesley Sneijder (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)
Wesley Sneijder (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)

– Det er mange spillere som kunne kommet seg med på en liste som denne. Du har for eksempel en spiller som Theodor Gebre Selassie

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Vanskelig liste å sette sammen
Sivertsen understreker at det ikke er enkelt å sette sammen en slik liste over EMs heteste salgsobjekter.

– Det er mange spillere som kunne kommet seg med på en liste som denne. Du har for eksempel en spiller som Theodor Gebre Selassie. Tsjekkias høyreback har ghanesisk bakgrunn og er en svært offensiv backtype. På grunn av EM-effekten kan han bli nokså het spiller. Mange klubber er på jakt etter offensive backer og Selassie spiller fremdeles i Tsjekkia.

– Og hos Kroatia er det mange spillere som kan forsvinne til større klubber. Det er mange gode spillere som spiller for talentfabrikken Dinamo Zagreb. Men disse blir ikke billigere – Zagreb fikk som kjent 160 mill. kroner for Luka Modric, understreker han.

Også Nederland har flere hete salgsobjekter, mener Sivertsen.

– Den nederlandske serien produserer mange angripere som kan bli ettertraktet i markedet – som Luuk de Jong.

LES OGSÅ: Disse stjernene får du se i EM-sluttspillet
LES OGSÅ: Her er draktene stjernene skal spille med under EM

Llorente (Foto: JOSE JORDAN/Afp)
Llorente (Foto: JOSE JORDAN/Afp)

– Han er en vanvittig god spiss som nok er ettertraktet hos de aller største klubbene i Europa

– Llorente er selvskreven
Men mange av spillerne mener imidlertid Sivertsen er selvskreven på listen.

– En spiller som Fernando Llorente er en av de store «catchene». Han er en vanvittig god spiss som nok er ettertraktet hos de aller største klubbene i Europa. Men jeg tror nok ikke Atletic Bilbao vil selge ham billig – han blir nok dyr om de store kanonene vil legge inn bud, konkluderer Sivertsen - som ikke tror det blir mange store overganger etter EM.

– Mange klubber har gått tidlig ut i markedet for å hindre ytterligere prisøkning etter EM.

Han stusser litt på at svenske Rasmus Elm topper lista til The Independent.

– Han har god teknikk men er likevel ikke en typisk lettvekter. Men her tror jeg faktisk at Elm har en agent som veldig aktiv går ut i media for å gjøre svensken enda mer attraktiv. At Elm er den mest attraktive spilleren i EM er nok å strekke det litt langt, mener TV 2 Sportens fotballblogger.

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Her er listen over EMs mest attraktive spillere:
The Independent har delt de attraktive stjernene inn i tre ulike kategorier; «unge stjerner», «etablerte stjerner» og «spillere klar til å ta det neste skrittet»:

«Unge stjerner»:

1. Rasmus Elm, AZ Alkmaar og Sverige:

Skal ha fått en prislapp på rundt 80 millioner kroner og det ryktes at klubber som Liverpool og Fulham planlegger bud.

2. Olivier Giroud, Montpellier og Frankrike:

Scoret 25 mål og hjalp Montpellier til ligagullet i Ligue 1 forrige sesong. Står på ønskelisten til klubber som Paris St-Germain, Bayern München, Arsenal og Liverpool.

3. Andriy Yarmolenko, Dynamo Kiev og Ukraina:

Midtbanespilleren scoret 17 ligamål forrige sesong. Har fått en prislapp på omlag 100 millioner kroner og følges av Liverpool, Arsenal, Napoli, Rubin Kazan og flere andre klubber i Europa.

4. Fernando Llorente, Athletic Bilbao og Spania:

Lenge vært en etablert stjerne i La Liga, men kommer mest sannsynlig til å bli solgt etter EM. Manchester United, Manchester City og Barcelona skal alle være interesserte i angriperens underskrift. 27-åringen har imidlertid en utkjøpsklausul på 350 millioner kroner i sin kontrakt, men dette er noe interesserte klubber kan forhandle om.

ETTERTRAKTET: Montpellier's Olivier Giroud. (Foto: PASCAL GUYOT/Afp)
ETTERTRAKTET: Montpellier's Olivier Giroud. (Foto: PASCAL GUYOT/Afp)

«De etablerte stjernene»:

5. Robin van Persie, Arsenal og Nederland:

Så lenge van Persie ikke har forlenget sin kontrakt med Arsenal fortsetter spekulasjonene rundt nederlenderens fremtid. Totalt scoret van Persie 37 mål forrige sesong og han nevnes som en av kandidatene til toppscoretittelen i EM. Skal være ønsket av både Real Madrid, Barcelona og megarike Manchester City. Van Persie har kun ett år igjen av sin kontrakt med Arsenal.

6. Fernando Torres, Chelsea og Spania:

Det blir spekulert i om at Chelsea kommer til å selge Torres etter EM - spesielt etter at London-klubben sikret seg underskriftene til både Marko Marin, Eden Hazard og mest sannsynlig Hulk. Både Paris St-Germain og spanske Malaga har midlene til å kjøpe Torres - og skal være villig til å bla opp over 300 mill. kroner i overgangssum for å kapre 28-åringens underskrift.

7. Sami Khedira, Real Madrid og Tyskland:

Startet kun 25 av 58 kamper for Real Madrid forrige sesong, noe som har ført til spekulasjoner rundt 25-åringens fremtid. Flere klubber i Premier League - deriblant Manchester United - ønsker seg den tyske landslagsstjernen.

8. Luka Modric, Tottenham og Kroatia:

Tottenham maktet ikke å kvalifisere seg til Mesterligaen. Det kan føre til at Luka Modric krever et klubbskifte. Manchester United, Paris St-Germain og Chelsea har lenge hatt den 26 år gamle kreative midtbanespilleren på sin ønskeliste.

 Sami Khedira. (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
Sami Khedira. (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)

«Klar til å ta det neste steget»:

9. Rafal Wolski, Legia Warsawa og Polen:

Borussia Dortmund leder jakten på 19-åringen som har to år igjen av sin kontrakt. Det finnes også interesse fra klubber i Serie A. Er blitt sammenlignet med Dortmunds playmaker Mario Götze, men skal være enda mer målfarlig.

10. Jores Okore, Nordsjælland og Danmark:

Er fremdeles tenåring og nevnes som et av Danmarks største stoppertalenter på lang tid. Spilleren, som er født i Elfenbenkysten men flyttet til Danmark i en alder av tre år, har kontrakt med sin klubb ut 2016-sesongen. Klubber som Newcastle, Liverpool, Spurs og begge Manchester-klubbene jager 19-åringens underskrift.

11. Nelson Oliveira, Benfica og Portugal:

20-åringen har lenge stått på ønskelisten til flere klubber i Premier League. Chelsea forsøkte å hente angriperen allerede som 15-åring fra Sporting Braga. Ifølge The Indepedent forsvinner trolig Oliveira til «balløya» etter EM.

12. Kevin Strootman, PSV Eindhoven og Nederland:

Sentral midtbanespiller som forventes å være i startoppstillingen til Bert van Marwijk. Både Manchester United og begge Milano-klubbene i Serie A vurderer et bud på 22-åringen.

TIL UNITED? Kevin Strootman blir sterkt koblet til Manchester United. (Foto: MARCEL VAN HOORN/Afp)
TIL UNITED? Kevin Strootman blir sterkt koblet til Manchester United. (Foto: MARCEL VAN HOORN/Afp)

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Hvilke overganger forventer du deg etter EM? Ta debatten i kommentarfeltet under.