Synnøve Macody Lund (36) fikk sitt store gjennombrudd med sin rolle i filmen «Hodejegerne». Hun spilte en av hovedrollene sammen med Aksel Hennie i den norske braksuksessen.

Les også: Synnøve Macody Lund frykter nyttårsaften

Tatt på fersken

Det å være kjendis er ikke bare positivt, noen ganger har det også sin bakdel. Det fikk Macody Lund opplevde da hun for en tid siden ble tatt i billettkontroll.

– Det var sommer og jeg skulle ta med ungene ut til Hovedøya for å bade. På trikken ut oppdaget jeg plutselig at kortet mitt var gått ut, men jeg tenkte at det sikkert kom til å gå greit, sier Macody Lund til Sommertid.

Men skuespilleren tok dessverre feil og ikke overraskende blir hun tatt i kontroll.

Brettet ut på storskjerm

Foran en fullsatt trikk, fylt opp av naboer og andre passasjerer som drar til og fra Nordstrand hver dag, prøver hun febrilsk å lyve og kverulere seg unna boten. Dessverre ble alt bare flauere og flauere for den spreke 36-åringen.

– Da vi kom utenfor Oslo City og jeg fremdeles sto å diskuterte med kontrollørene, begynte ungene plutselig å rope for full hals: Mamma, mamma, der er rumpa di på den store tv-skjermen på Oslo City!, ler hun før hun legger til:

– Så mens jeg står der med trikkekontrollen har alle passasjerene på trikken flyttet all fokus over på rumpa mi og meg som står utbrettet naken over storskjermen på Oslo City.

Det endte med at skuespilleren måtte betale boten og forlot trikken flau og med halen mellom beina.

– Jeg innså da at en viss form for berømmelse har sin pris, ler hun.

Overrasket over filmsuksess

Macody Lund er i utgangspunktet journalist og filmkritiker, så det har vært en vanskelig balansegang mellom suksessen som skuespiller og jobben som filmkritiker.

Da Synnøve Macody Lund leste manuset til «Hodejegerne» første gang var hun nesten sikker på at filmen aldri den ville lå an i Norge. Det viste seg å være helt feil. «Hodejegerne» ble den mest sette filmen her til lands i 2011. Den tok også både USA og England med storm.

– Jeg hadde overhodet ikke forestilt meg at filmen skulle gjøre det så bra. Det var først da filmen var ferdig og jeg hadde vært på en testvisning at jeg skjønte at dette virkelig var bra, forteller hun.

Selv tar hun suksessen med knusende ro.

– Jeg føler ikke for å ta så mye av æren for filmen. For min del er det det mer en stor ære å få lov til å få være med i en sånn suksess som det har blitt, sier hun.

Bruddet med samboeren

Samtidig som filmen hadde premierer rundt om i verden, ble det offisielt at hun og samboeren Christer Falck skulle gå hver til sitt. Macody Lund og Christer Falck var kjærester i seks år, før de gjorde det slutt i høst. De har to barn sammen.

Stord-jenta er utdannet innen TV-produksjon og filmvitenskap. Hun jobber også som filmanmelder i Natt&Dag.

Les også: Synnøve Macody Lund: Flytter «på loftet» etter bruddet med Christer Falck