PROTEST:  Petter Pilgaard protesterer utenfor Stortinget mot skjenkestopp klokken 02.00.
PROTEST: Petter Pilgaard protesterer utenfor Stortinget mot skjenkestopp klokken 02.00.

Her aksjonerer Petter Pilgaard utenfor Stortinget

– Vi har både tid og penger, la oss være ute lenger!

Onsdag skal Stortingsgruppen endelig avgjøre vedtaket om landets skjenketider.

Ifølge Aftenposten skal det være stor uenighet i gruppen om hvorvidt skjenketidene skal strammes inn eller ei.

En beslutning fra Ap kan føre til endringer i skjenkepolitikken slik at utesteder må innskrenke skjenketiden fra 03.00 til 02.00.

NRJ-aksjon

Teamet fra NRJ Morgenshowet, inkludert realitykjendis Petter Pilgaard , stilte onsdag opp foran Stortinget for å protestere mot forslaget for innskrenking av skjenketiden.

Pilgaard stilte opp som representant for NRJ-lytterne og andre som mener at norske utesteder bør få lov til å servere sprit og annen alkohol til kl 03.00.

Les også:Se Petter og Daniel kaste klærne på jobb

– Regjeringens forslag er en fantastisk dårlig ide og jeg fatter virkelig ikke hva politikerne tenker. Hvis skjenketiden blir innskrenket til 02.00 vil alle dra hjem samtidig. Folk vil begynne å hamstre til seg drinker på utestedene og senere vil det bli taxikø og annen kaos i byene. I tillegg vet alle at salg av alkohol gir mer penger til staten i form av skatter og avgifter. Staten vil tape penger ved å stenge byen en time tidligere, sier Pilgaard til «God kveld Norge».

Les også: Se hva som får Petter Pilgaard til å skrike som en jente

Pilgaards forslag

Regjeringens forslag om å innskrenke skjenketiden har vekket motstand hos flere i samfunnet.

Legevakten i Oslo sier at de ikke vil at utesteder skal stenge kl 02. De mener at differensiert skjenketid, slik som i England, kan være en løsning. Pilgaard sammenligner også med skjenketidene i andre storbyer.

– Jeg mener at vi kan utvide skjenketiden. Se på byer som Stockholm og København der flere av utestedene stenger serveringen mellom 03.00 og 05.00. I disse byene forflytter massene seg videre. Noen drar hjem og de som vil feste videre drar til stedene som er oppe lengre. Ergo, mindre taxikø og mindre kaos i byene.

Nylig singel

Forrige måned ble det kjent at realityparet Petter Pilgaard og Mari Haugersveen hadde brutt forlovelsen og gått hver til sitt.

– Nyter du singellivet?

-– Ja, så godt som. Heldigvis er Mari og jeg fortsatt gode venner. Ellers har jeg mye å gjøre for tiden, det er noen spennende prosjekter på gang, men disse kan jeg ikke røpe enda, forteller Petter.

Les også:Forlovelsen brutt mellom Petter Pilgaard og Mari Haugersveen