Mario Gomez (Foto: Michael Sohn/Ap)
Mario Gomez (Foto: Michael Sohn/Ap)

Ekspertene ikke i tvil: – Denne angriperen blir EMs toppscorer

Ekspertene tror tysk spiss stikker av med toppscorertittelen - men er uenige om hvem som vinner EM-gullet. Sjekk ekspertenes spådommer før EM her!

Bergen (TV 2 Sporten): Ventetiden nærmer seg slutten.

Førstkommende fredag braker det løs i EM med åpningskampen mellom Polen og Hellas.

Diskusjonene om hvem som går til topps i mesterskapet er for lengst i gang.

– Dersom det ikke blir noen overraskelser så holder jeg Tyskland, Spania og Nederland som de største favorittene.

LES OGSÅ: Sjekk hvem Drillos disipler tror vinner EM – og hvilke profiler de spår vil prege mesterskapet i Polen og Ukraina her.

TV 2 Sporten har i den anledning bedt et utvalg fotballeksperter se i «krystallkula» og svare på følgende EM-spørsmål:

1) – Hvem tror du vinner EM og hvorfor?

2) – Hvem blir EMs toppscorer?

3) – Hvilken nasjon tror du blir EMs store skuffelse i forhold til forhåndsforventningene?

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Her er svarene:

Kjetil Rekdal - Aalesund (Foto: Svein Ove Ekornesvaag/Scanpix)
Kjetil Rekdal - Aalesund (Foto: Svein Ove Ekornesvaag/Scanpix)

Kjetil Rekdal, Aalesund-trener:

1) – Jeg har en magefølelse på at Frankrike vinner. For meg er Frankrike en outsider som er på vei oppover. EM blir jo alltid et spesielt mesterskap med store skuffelser og store overraskelser. «Alle» tror jo at Spania vinner, og de er jo den store oddsfavoritten før EM. For meg er de store forhåndsfavorittene Spania, Nederland, Tyskland og Frankrike - men jeg tror som sagt at Frankrike vinner til slutt.

2) – Det er jo veldig avhengig av hvor langt nasjonen han spiller på. Men jeg tror at en spiller som Mario Gomez på Tyskland kommer til å score masse mål og blir toppscorer til slutt.

3) – Jeg tror at Italia kommer til å ryke rett ut, etter alt bråket de har opplevd i forberedelsene. Normalt sett ville jeg svart England, men for en gangs skyld er det jo få som har noen store forventninger til England - så jeg sier Italia.

LES OGSÅ: Alsaker vurderer gullkandidatene: – Dette kan stoppe EM-favorittene

HODEBRY FOR FLO: Strømsgodset og sportssjef Jostein Flo kan risikere å miste hele syv spillere ved sesongslutt.  (Foto: Ulveseth, Birte/SCANPIX)
HODEBRY FOR FLO: Strømsgodset og sportssjef Jostein Flo kan risikere å miste hele syv spillere ved sesongslutt. (Foto: Ulveseth, Birte/SCANPIX)

Jostein Flo, sportssjef i Strømsgodset:

1) – Jeg tror at Tyskland vinner EM - ganske enkelt fordi jeg synes at Tyskland har det sterkeste mannskapet. Tyskland er min personlige favoritt til å gå til topps i hele mesterskapet.

2) – Tysklands Mario Gomez tror jeg kommer til å bli EMs toppscorer. Han kommer til å score masse, masse mål.

3) – Det er vanskelig å si. Forventningene til England er ikke så store, men det er uansett en krise for dem om de ryker ut allerede i gruppespillet. Derfor tror jeg England blir den store skuffelsen - igjen.

Petter Myhre er tidligere Vålerenga-trener og TV 2s fotballkommentator.  (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)
Petter Myhre er tidligere Vålerenga-trener og TV 2s fotballkommentator. (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)

Petter Myhre, TV 2 Sportens fotballekspert:

1) – Dersom det ikke blir noen overraskelser så holder jeg Tyskland, Spania og Nederland som de største favorittene. Men jeg synes at Spania ser litt svekket ut i forhold til at de er svekket på spissplassen. Torres har vært ute av form og David Villa er skadet. I tillegg har Spania Puyol ute med skade i forsvaret. De har en del spørsmålstegn i forkant, som de ikke hadde før de var favoritter til å vinne EM og VM-gullet. Tyskland kan starte med sitt beste lag, de har en gjeng som har spilt sammen lenge og en fin blanding av ungdom og rutine. Per dags dato er derfor Tyskland min favoritt foran Spania og Nederland som de nærmeste outsiderne.

2) – Den er vrien, for det kommer jo an på hvor langt de ulike lagene kommer. Men i og med at jeg har satset på Tyskland som vinner så tror jeg enten Mario Gomez eller Thomas Müller blir toppscorer - men jeg holder en knapp på Gomez.

3) – Jeg tror ingen lag kommer til å skuffe i forhold til forventningene. Men jeg tror vi igjen får se et England som ikke når opp i et mesterskap. For første gang på lang tid har ikke England de store forventningene knyttet til seg, men sånn som jeg tror de rent fotballmessig kommer til å fremstå og det faktum at de ikke er gode nok til å kjempe om seieren, så blir England den store skuffelsen - igjen.

SLAKTER DRILLO: Arild Stravrum.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
SLAKTER DRILLO: Arild Stravrum. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Arild Stavrum, tidligere Molde og Skeid-trener, nå TV 2-blogger:

1) – Skal jeg velge et lag jeg tror vinner, så blir det Tyskland. Det er en stund siden sist Tyskland vant et mesterskap, og for meg så fremstår den tyske troppen som et veldig godt og nesten komplett lag. Jeg tror på Tyskland.

2) – Jeg går for Mario Gomez som toppscorer. Får jeg rett i at Tyskland vinner, så får jeg også rett i at Gomez blir toppscorer.

3) – Selv om forhåndsforventningene allerede er små, så tror jeg England blir EMs gedigne skuffelse. Det virker veldig tynt det England har på papiret nå. Skal jeg tippe, så tror jeg at England alledere ryker ut etter gruppespillet og nok en gang skuffer stort.

LES OGSÅ: Disse stjernene får du se i EM-sluttspillet
LES OGSÅ: Her er draktene stjernene skal spille med under EM

Mini Jakobsen (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Mini Jakobsen (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Mini Jakobsen, TV 2 Sportens fotballekspert:

1) – Jeg er veldig usikker på hvem som vinner, men jeg håper på Nederland. De har en veldig sjarm i forhold til måten de spiller fotball på og jeg har alltid vært svak for godt vingspill - som det Nederland viser. Jeg både håper og tror på at Nederland vinner EM.

2) – Vi kan jo fortsette å holde oss til Nederland. Jeg håper på at Arjen Robben blir toppscorer. Det vil overraske meg, ja – men kommer Nederland langt så tror jeg Robben er en som vil score mye.

3) – Jeg er nesten livredd for å si det, for det er et typisk turneringslag. Men jeg tror Italia vil gjøre et dårlig mesterskap og bli EMs store skuffelse. Den sitter langt inne, men jeg sier Italia.

DEBATT:
Hvem tror du vinner EM, blir toppscorer og blir mesterskapets skuffelse? Ta debatten i kommentarfeltet under!