Det er snart ferietid og høysesong for både utekos og sommerfester. Noe annet det er høysesong for er deilige, flagrende og fargerike sommerkjoler.

Helst vil man finne en kjole som passer til flere anledninger, og som gir valuta for pengene.

Men hvordan skal vi velge rett kjole for akkurat vår kroppstype? I videovinduet over kan du se moteredaktør i KK Silje Pedersen guide deg gjennom kjolejungelen.

Les også: Slik får du lekre sommerføtter

Tips og råd

Nedenfor finner du råd og tips fra mote- og skjønnhetsjournalist i TV 2 Ida Elise Einarsdóttir, til hvordan du finner sommerkjolene som passer din kropp.

– Kroppsform er avgjørende for hvilken sommerkjole du bør velge. Er du usikker på hvilken kroppsform du har er et godt tips å ta et bilde av deg selv. De aller fleste er en blanding av ulike kroppsformer, men prøv å finne den kroppsfasongen som ligner deg mest, sier hun til God morgen Norge.

Lurer du på hvilken kroppsfasong du har? Finn det ut her.

Liten og nett

Unngå overdimensjonerte og overdrevent volumiøse kjoler. Det kan se litt sekkete ut, og det er fort gjort å drukne i kjolene. Går heller for ettersittende kjoler som fremhever fasongen. Et belte i midjen fremhever figuren og gjør at du unngår en formløs fasong. En kort kjole vil få deg til å se lengre ut. Det samme vil høye hæler gjøre, gjerne hudfargede.

Les også: Slik lager du årets festfrisyre

Høy og slank

Er du høy og slank bør du velge kjoler som på en eller annen måte deler opp kroppen. Lek deg med farger, mønstre og detaljer. Vil du flaunt what you got kan du gå for korte kjoler som fremhever de laaange beina. Eller du kan gå for sommerens vakre fotside kjoler med tilhørende flate sandaler.

Gutteform

Har du en mer gutteaktig figur med smale hofter og lite kurver? Da bør du velge en kjole som gir illusjonen av nettopp dette. Som for den høye og slanke figuren kan du leke deg med farger, mønstre og detaljer. Lag på lag og draperinger er gode stikkord. Velg kjoler med volumiøse skjørt eller a-formede kjoler som gir form og skaper illusjonen av kurver.

Les også: Ikke kast klær med malingsflekker - det kan koste deg vårens trend

Formfull

Unngå for all del å gjemme deg bort i overdimensjonerte kjoler. Vis frem kurvene dine! Har du et par ekstra kilo på hofter og lår bør du unngå kjoler som er for tettsittende på underkroppen, men som fremhever overkroppen. Empireliv som fremhever bysten, markerte skyldre og detaljer på overkroppen er gode stikkord.

Innkjøpsliste

Kjolene som ble vist i God morgen Norge (se VIDEO øverst i saken) er fra:

Ferskenfarget kjole fra MQ, mønstret blå fra Whitney Port for Bik Bok, gul kjole fra Bik Bok, hvit blondekjole fra Moods of Norway, grå fjærkjole fra V Collections, lang mønstrete maxikjole fra Lindex, leopardmønstret fra Bik Bok.