CAMILLA HERREM: Var i ekstase etter å ha truffet noen store stjerner torsdag. (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)
CAMILLA HERREM: Var i ekstase etter å ha truffet noen store stjerner torsdag. (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)

Nederland frasier seg håndball-EM

Håndball-EM i Nederland er avlyst. Nå foreslår Camilla Herrem at mesterskapet legges til Stavanger-regionen.

Nederland skulle ha arrangert kvinne-EM i håndball om et halvt år, men nå har nederlenderne gitt beskjed om at de trekker seg fra rollen som vert for mesterskapet.

Det europeiske håndballforbundet (EHF) meddeler at det i øyeblikket ikke er noen som har sagt ja til å ta dette mesterskapet, men det jobbes med å få en ny EM-vert på plass så raskt som mulig. Foreløpig er ingenting avklart.

Lanserer Stavanger som EM-by
Men Camilla Herrem vet råd. Hun vil ha EM på hjemmebane i julestria.

– Stavanger er mitt forslag, sier den patriotiske Sola-jenta.

Herrem har fullt fokus på forberedelsene til OL i London – og håpet om å bli tatt ut i en EM-tropp. Hun har dermed ikke rukket å glede seg til et EM i liberale Nederland. Men når det alternativet nå er borte, har hun følgende kriterier for en ny arrangør.

– Det viktigste for meg er at det arrangeres et sted der det virkelig er interesse for håndball. Verdensmesterskapene er jo blitt lagt til land som Kina og Brasil, og da spiller vi gjerne for tomme tribuner. Det må være folk på tribunene som er der for å se håndball, ikke som er stappet inn med gratisbilletter, sier Herrem til TV 2 Sporten.

Hun mener også at den velstående Stavanger-regionen både har hall- og hotell-kapasitet til å avvikle et mesterskap.

– Hotell-kapasitet har vi absolutt i Stavanger, og Storhallen er blitt brukt til en rekke landskamper, spesielt på herresiden, sier Herrem.

Gruppetrekning avlyst
På sine internettsider skriver Det europeiske håndballforbundet (EHF) at det er i samtaler med flere av medlemslandene for å finne en ny vert, og med en gang en arrangør er på plass kommer EHF til å meddele dette til både mediene, sponsorer og medlemsnasjonene.

Allerede kommende onsdag skulle det ha vært trekning av gruppene i Rotterdam, men det er naturligvis avlyst.

– Det er kjempetrist
EM skulle ha gått fra 4. til 16. desember. Foreløpig har verken det nederlandske håndballforbundet eller EHF offentliggjort noen grunn til at nederlenderne har trukket seg som mesterskapsarrangør.

– Det er kjempetrist og kom kjempebrått på, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud, til tv2.no.

Han ønsker ikke å spekulere i om Norge, som selvsagt er kvalifisert til mesterskapet, kan være en aktuell kandidat til overta.

– Det er altfor tidlig å mene noe om, det kom kjempebrått på oss og vi er nødt til å avvente hva som skjer i EHF. Det er ikke bare å ta på seg et mesterskap på seks måneders varsel, sier Langerud, som nå regner med EHF snart vil gi håndballforbundet mer informasjon om hva som har skjedd.

Heller ikke landslagsspiller Nora Mørk aner noe som helst om hva som ligger bak avgjørelsen.

– Dette kom veldig uventet. Jeg skulle egentlig ha vært med på trekning i Rotterdam nå til uken, skriver Mørk i en sms til tv2.no.

Nora Mørk (Foto: Andersen, Aleksander/Scanpix)

– På bar bakke
Også i Danmark er man tatt på senga av at Nederland plutselig har trukket seg.

– Det er naturligvis en dypt beklagelig situasjon, men inntil videre har vi ikke mottatt noen begrunnelse for nederlendernes beslutning, og jeg kan kun henvise mediene til EHF om de vil ha mer utdypende forklaringer. Jeg er i alle fall på bar bakke i denne saken, sier generalsekretæren i det danske håndballforbundet, Morten Stig Christensen, til dhf.dk.

(©NTB)