berisha jarstein
berisha jarstein

Viking vil selge Berisha og Jarstein

Vikings landslagsspillere kan forsvinne i sommer – men Åge Hareide forsvinner ikke. Det ble klart etter at et tre timer langt møte var ferdig på Viking Stadion.

– Vi har som mål å selge minst én spiller i løpet av sommeren, sier styreleder i Viking FK, Christian Rugland, til TV 2 Sporten.

– Berisha og Jarstein vil ta steget til utlandet
Mest attraktiv er signaturen til Berisha og Jarstein, og til tross for at de to landslagsspillerne er blant Vikings aller viktigste menn, er det Berisha og Jarstein klubben helst vil selge. Ingen av dem ønsker å forlenge kontrakten med Viking, derfor er det mest gunstig for klubben å selge i sommervinduet.

– Berisha og Jarstein vil ta steget ut til utlandet, og med 18 måneder igjen av kontraktene er det nå de har en verdi. Vi har snakket med spillerne og vært i kontakt med agenter og klubber, men har ikke mottatt noen tilbud, forteller styrelederen.

Les også: Rune Almenning Jarstein er skuffet over lagkameratene: – Enkelte har tatt ferie

En rekke utenlandske klubber har fulgt Berisha over en lengre periode.

Innkaller til møte
Åge Hareide har tidligere uttalt at han i det lengste håper at han får beholde Vikings landslagsspillere, men står i fare for å miste begge. Viking og Åge Hareide har et uttalt mål om topp fire-plassering denne sesongen, men ligger foreløpig bak skjema etter nesten halvspilt sesong.

Kravstore siddiser lar ikke det gå upåaktet hen. Sportsleder i Stavanger Aftenblad, Stig Nilssen, skriver på kommentatorplass at Åge Hareide bør bli den neste som forlater Viking-skuta.

– Viking har skiftet ut alle i toppledelsen i løpet av de siste månedene. I sommerpausen bør de fullføre operasjonen og la Åge Hareide bli den neste, åpner Nilssen kommentaren med.

Les også: Stavanger-pressen har fått nok: – Viking bør sparke Hareide

Mandag kveld ble det holdt møte på Viking Stadion. Mange antok at det var Åge Hareides stilling som sto på agendaen, men etter møtet var talen klar:

– Åge Hareide har full tillit som Viking-trener, sier Christian Rugland til TV 2.

Det som imiderltid sto på agendaen var Vikings utskjelte mann-mot-mann-forsvar og formasjonsendringene. Det ble vedtatt på møtet at Viking skal gå tilbake til soneforsvar og rendyrke 4-3-3-formasjon i fortsettelsen.

Les også: Åge Hareide tilbakeviser kritikken: – Det blir alltid oppstuss når man taper med stygge sifre