Til høsten går TV 2 i gang med en ny runde av «Farmen», og programleder Gaute Grøtta Grav og resten av «Farmen»-gjengen er godt i gang med å grave seg ned i søknadsbunken. Men de mangler fortsatt noen deltakere – og spesielt søker de etter en helt spesiell jente.

Les også: «Farmen»-Gaute søker etter tøffe damer

– En god «Farmen»-søknad krever litt arbeid

Men alle kan fremdeles melde seg på, og lurer du på hvordan man skriver en god søknad? Etter mange års erfaring har Gaute flere tips å komme med.

– En «Farmen»-søknad krever litt arbeid. Det er ikke bare å svare på «vil du være med på Farmen», trykke «ja, takk», også er du ferdig. Du må legge litt arbeid i dette. Vi stiller en del spørsmål om deg. Grunnen til det er at vi vil bli kjent med folk før de kommer på intervju, sier Gaute i videoen du kan se øverst.

Han mener at det kan være en god idé å spørre noen man kjenner om hjelp, og at man kanskje ikke selv vet hva man for eksempel blir sint av.

– Det å ha selvinnsikt er jo ikke alltid så lett, så det kan være lurt å spørre en kompis eller noen som kjenner deg godt.

Se Gautes tips til en god «Farmen»-søknad i videoen øverst!

Vil du være med? Klikk deg inn her for melde deg på!

(Søknadsfrist er 11.06.2012.)

Vil ikke ha folk som bare vil på TV

Det er også lurt å tenke på hvordan man ordlegger seg i søknaden.

– En som er med på «Paradise Hotel» vil kanskje si at han skal være seg selv 110 prosent, men på «Farmen» er ikke det noe vits i å skrive. Vi trenger ikke den typen folk. Folk som vil på TV for å vise seg frem får aldri bli med på «Farmen» uansett. Vi trenger folk som vil være med å ta i et tak og vinne konkurransen. Eller fordi de har lyst til å oppleve noe spesielt, sier Gaute.

– Vil du være med på «Farmen», kom deg til datamaskinen, finn fram et fint bilde, skriv en god søknad og trykk på «send». Gjør det i dag, ikke vent til i morgen. Det er nå vi finner deltakerne, oppfordrer Gaute.

Tips til setninger du bør styre unna:

«Jeg skal lage liv og røre»

«Jeg kommer til å lage god TV»

«Jeg kommer til å lage show»

«Jeg er litt vill og gal»

«Jeg er en humørspreder.

«Jeg er en sprudlende moroklump»

«Jeg skal være meg selv 110 prosent»

Hold deg oppdatert på «Farmen» på Facebook her

Tips til hva slags bilder du bør sende med, og ikke sende med:

gaute1_wrong

gaute2_wrong

gaute3_wrong

gaute1_right

gaute2_right

gaute3_right