I høst går TV 2 i gang med den åttende sesongen av «Farmen», og nok en gang skal kanalen sende en gjeng 100 år tilbake i tid for å kjempe for tilværelsen.

Søknadsfristen gikk ut 11.06.2012.

Nå er valget av årets gård endelig tatt, og programleder er Gaute Grøtta Grav.

– I år er vi i Valdres. Korn er på en måte overskriften vår, og deltakerne skal møte store duvende kornåkrer når de kommer til gården første gang, sier Gaute som ikke vil røpe mer om den aktuelle gården foreløpig.

Se video øverst!

Vil ha inn ei tøff jente

Gaute har vært programleder for «Farmen» siden 2004. Nå er han og casting-gjengen på «Farmen»godt gang med å plukke ut søkere, men det er én søkergruppe Gaute gjerne vil nå ut til.

– Vi har fått inn mange tusen søknader allerede. Det er mange slags typer som har søkt – både gamle og unge. Det er leger, snekkere, bønder. Men når vi ser på søknadene så er det én type vi mangler litt, og det er damer generelt og damer mellom 25 og 50 spesielt. Hvis vi skal sette en overskrift over type damer vi søker så tenker jeg for eksempel på en bartender eller en konsernsjef. Ei dame som er et slags sosialt lim, ei som er lokallagsleder i bygdeundomslaget eller leder for syklubben. Ei dame som får ting gjort.

farmen_soknad

Les også: Slik skriver du en god «Farmen-søknad»

– Aldri hatt ei skikkelig sterk dame

Nå vil Gaute ha inn ei dame med vinnerønske.

– Vi har aldri hatt ei skikkelig sterk dame på «Farmen» før, og nå er tiden inne. Vi har ikke savnet det før, men nå er vi i Valdres og gården trenger ei solid, tøff dame. Ei dame som har litt trøkk og som har et ønske om å vinne, og ikke bare er der for opplevelsen, sier Gaute.

Bare én av sju vinnere er dame

Av alle de sju tidligere sesongene, så er det bare én jente som har vunnet «Farmen», og det er var da Silje Hvarnes vant «Farmen» i 2008.

– For meg for meg spiller det ikke noen rolle hvem som vinner «Farmen», men det er litt rart at det bare er én av sju vinnere har vært en dame, sier han.

Hold deg oppdatert på «Farmen» på Facebook her