I kveld er det duket for årets første sending av «Sommertid» her på TV 2. I år er det Øyvind Fjeldheim og Katarina Flatland som styrer showet. Tre kvelder i uken gjennom hele sommeren skal de underholde oss med spennende gjester og mye annet morro. Nervene er overraskende rolig hos den spreke programlederen før kveldens premiere.

Les også: Programlederduo tar sats fra stupetårnet

Håper på trøbbel under sending

Både Øyvind og Katarina har lang fartstid innen tv, og stiller godt rustet foran kveldens sending. Katarina forteller at hun er veldig glad for at hun har mye live erfaring fra tidligere som hun kan lene seg på.

– Jeg er overraskende rolig før premieren i kveld. Jeg håper nesten at det skjer noe uforutsett under kveldens livesending slik at vi får prøvd oss litt, smiler Katarina og legger til:

– Jeg har nesten litt elsk hat forhold til livesendinger. Det som er gøy med direktesendinger er jo nettopp det at det kan skje uforutsette ting som plutselig kan endre hele sendingen. Da blir vi som programledere nødt til å improvisere og utfordre oss selv. Det er det jeg synes er moro med livesendinger, sier hun.

– Men hvis det ødelegger sendingen er det selvsagt ikke noe gøy, legger hun til.

Det verste som kan skje

sommertid (Foto: Karoline Braadland/TV 2)
Foran kveldens sending er det viktigste for de to at begge er i god form og at ingen blir syk under sending.

– Det verste som kan skje er at en av oss blir dårlig eller må kaste opp under sending. Håper virkelig at det ikke skjer i kveld, sier Katarina før hun legger til:

– Også håper jeg at jeg ikke gjør noe jeg ellers ikke ville gjort fordi jeg får panikkangst.

Les også: TV 2-programleder fikk altfor liten shorts

Spontan sang

For to år siden var Katarina programleder for TV 2s sommerprogram, «Sommerspillet» sammen med Stura Berg-Johansen. Under en av sendingene gikk ikke alt som planlagt. De hadde nettopp hatt besøk av det populære guttebandet «A1», og takket pent for sendingen da de plutselig fikk beskjed på øret at det var fire minutter igjen av sendetiden.

– Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte, men det første jeg fikk for meg var at jeg skulle synge. Så ut av det blå begynte jeg spontant å synge en A1 låt, ler Katarina.

– Det var rett og slett forferdelig flaut. Jeg kan jo ikke synge engang, sier hun.

Katarina ledet ungdomsprogrammet «Waschera» frem til desember 2009, da programmet ble lagt ned. Hun laget også et søsterprogram til «X Factor», men har vært borte fra skjermen i 2010.

Folkefest på Karl Johan

Tre ganger hver uke skal Øyvind Fjeldheim og Katarina Flatland fylle sommerkveldene med direktesendt underholdning, musikk og matlaging fra TV 2-taket.

Nytt i år er at programmet spilles inn uten publikum oppe på taket. Istedenfor skal det skapes folkefest nede i Karl Johans gate, der kjente liveband skal spille for alle menneskene som går forbi.

Se den nye «Sommertid»-promoen her:

«Sommertid» har premiere i kveld, og skal gå på TV 2 hele sommeren på mandager, onsdager og fredager klokken 20.00.