Nå er Norges største tyveriregister tilgjengelig på mobil. Appen heter «Ettersøkt» og viser alt av stjålet utstyr og gjenstander som er registrert på nettstedet ettersokt.no.

Her melder folk i fra om stjålne gjenstander, alt fra mobiler til busser, biler, DVDer, båtmotorer, sykler og mopeder.

– Appen gjør det nå enda vanskeligere, og ikke minst mer risikabelt for de kriminelle å forsøke å selge, eller disponere gjenstander som er meldt stjålet, sier Jan Karlsen, leder av ettersokt.no.

Har du kommet over noe som er til salgs, men som er registrert stjålet? Tips våre journalister!

Samarbeider med politiet

Målet med ettersokt.no er å bekjempe vinningskriminalitet. Tjenesten er gratis og de samarbeider både med politiet og oppmerksomme forbrukere.

– Med den nye appen blir vi mer tilgjengelig for folk som ønsker å sjekke om en gjenstand man kommer over, eller blir tilbudt å kjøpe, kan være meldt stjålet. Når noen sjekker i databasen og ser at noe er stjålet, er det enklere å ta kontakt med politiet, sier Karlsen.

Ifølge Karlsen har nettisden bidratt til at tjuvgods for 50 til100 millioner kroner har kommet til rette igjen, siden oppstarten i 2005.

Appen er tilgjengelig på iPhone, iPad, Android- og Windows Phone-mobiler. Her kan du blant annet søke etter registrerings-, serie-, ramme-, produksjonsnummer, eller IMEI, HIN og ID nummer.

Se også: Stor mobiltest - Sju får toppkarakter

Saken fortsetter under bildet.

Bulket stjålet bil

TV 2 hjelper deg har fått tilgang til noen av tipsene som har kommet inn til Ettersøkt de siste årene.

Et av tipsene kom fra en person som ved et uhell bulket en parkert Toyota. Vedkommende skrev ned registreringsnummeret og vel hjemme igjen, søkte opp bilen på nettet. Det viste seg at Toyotaen var stjålet.

«Regner med at jeg ved å melde fra får tilgivelse for at jeg laget en liten bulk på bakskjermen til Toyotaen,» skriver vedkommende som kom over bilen.

Lurer du på hvike mobilapper som er best? Sjekk ut App-guiden her:

Se også: Disse racingspillene er de aller råeste

Se også: Disse foto-appene gir ekstra muskelkraft til bildene dine

Se også: Disse mobilspillene for barn er absolutt verdt pengene

Oppdaget at kamera var stjålet – leverte det tilbake

Også politiet i Sverige har brukt det norske tyveriregisteret. En nordmann som var på ferie i Gøteborg meldte kameraet sitt stjålet, men senere kom det til rette igjen.

«Jag arbetar vid polisen i Göteborg och denna kamera har blivit inlämnad hit till Polisstationen på Stampgatan i Göteborg. Det gjordes av en person som sa sig ha köpt kameran via en internetannons. Han upptäckte senare at kameran var stulen och lämnade då in den till polisstationen», skriver politimannen til ettersokt.no.

Saken fortsetter under bildet.

Polisen-i-Sverige-benytter- (Foto: Ettersokt.no)

Avverget forsikringssvindel

I et annet tips forteller en person at han oppdaget at naboen hadde meldt bilen sin stjålet, på tross av at den fortsatt sto i garasjen. Som følge av den oppservante naboen fikk den unge gutten kalde føtter.

«Etter at han fikk en kort leksjon i straffenivået for forsikringssvindel, løp han til politiet neste dag og rapporterte at bilen var kommet til rette (...)», skriver naboen.

Saken fortsetter under bildet.

Opplæring-i-straffenivå (Foto: Ettersokt.no)

Lurer du på hvilken mobil som er best? Sjekk testen av de nyeste og råeste modellene i videovinduet her:

Vi avslører lommetyvenes triks. Se hvordan de går frem for å lure deg i videovinduet her:

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter