Mandag ble gruppene for NextGen-turneringen i fotball offentliggjort. Rosenborg og Molde deltar i turneringen for andre sesong på rad.

Les også: Molde og Rosenborg klare for junior-Mesterliga

Møter Liverpool, Inter og Dortmund: – Tøffeste gruppen vi kunne fått
Rosenborg er i en knalltøff gruppe med storklubbene Liverpool, Dortmund og regjerende mester Inter.

– Dette er den tøffeste gruppen vi kunne havnet i. Det er fantastisk for oss å få være med i dette selskapet og møte de aller beste juniorene i Europa, sier utviklingsleder Tore Grønning i Rosenborg BK til tv2.no.

Moldes Ole Martin Rindarøy i duell med Liverpools Toni Silva. (Foto: John Walton/Pa Photos)

Molde møter Chelsea, Ajax og CSKA Moskva.

– Det er veldig spennende og utfordrende. Vi møter kjempestore klubber, sier daglig leder Are Lervik i AkerAkademiet.

Se alle gruppene i tabellen nederst i artikkelen!

Les også: Rosenborg-juniorene med Europa-triumf

Molde møtte Liverpool i fjor
NextGen Series regnes som Mesterligaen for juniorlag. Turneringen ble opprettet i 2011 og var en stor suksess fra første spark på ballen.

Både Rosenborg og Molde røk ut etter gruppespillet den første sesongen.

Molde møtte Liverpool, Sporting og Wolfsburg. Det endte blant annet med tap 0-3 og 0-4 for Liverpool, men også seier og uavgjort mot tyske Wolfsburg.

– Spillerne vokste veldig på å møte lag med ulike spillestiler. Det er utrolig verdifullt og inspirerende for dem å se hvor nivået ligger og ha noe å strekke seg etter. Vi håper at vi skal opptre godt som lag og at enkeltspillere viser at de har nivået inne, sier Lervik om målene for NextGen Series 2012/13.

Moldes Magnus Stamnestrø og Liverpools Matthew McGiveron. (Foto: John Walton/Pa Photos)

Les også: Dansk 17-åring scoret hat trick og ydmyket Liverpool-ungguttene

Ett poeng fra kvartfinalekamp mot Barca
Rosenborg slo Ajax, Aston Villa og Fenerbahce, men tapte også mot de samme lagene. Dermed var trønderne ett fattig poeng fra kvalifisere seg for kvartfinalekamp mot Barcelona.

Mushaga Bakenga lå lenge an til å bli toppscorer i turneringen, men spilte ikke den siste kampen og stoppet på seks mål – ett bak Barcelonas Jean Marie Dongou og stortalentet Viktor Fischer i Ajax.

De ferske Tippeliga-spillerne Jonas Svensson, Ole Kristian Selnæs, Fredrik Midtsjø og Daniel Berntsen spilte også for RBKs juniorlag i 2011/12.

– Turneringen gir spillerne erfaring fra Europa, noe som fjerner litt av presset når de kommer opp på førstelaget. Selnæs ruvet og viste at han tok nivået raskt. Det var litt av grunnen til at han tok steget videre opp på seniorlaget, sier Grønning.

Les også: Viktor Fischer (17) er danskenes nye stjerneskudd

Ledet Inter til triumf – erstattet Ranieri
Inter slo Ajax på straffer i finalen og vant turneringen. Like etter triumfen ble vinnerlagets trener Andrea Stramaccioni utnevnt til å erstatte Claudio Ranieri som manager for førstelaget til den italienske storklubben.

Inters Andrea Romano takler Tottenhams Souleymane Coulibaly. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Denne sesongen er NextGen Series utvidet. Turneringen består av åtte flere klubber enn 2011/12-utgaven. Basel stiller ikke, men til gjengjeld kommer det inn ni nye klubber – deriblant storklubben Juventus.

– Mesterne i England, Italia, Tyskland, Nederland, Hellas, Norge og Skottland er involvert. Vi er spente på å se hvem som viser seg som fremtidige stjerner i europeisk fotball, sier Justin Andrews i en pressemelding. TV-produsenten er en av grunnleggerne bak turneringen.

Mesterligaen for juniorlag 2012/13

Gruppe 1

Barcelona

Tottenham

Olympiakos

Wolfsburg

Gruppe 2

Manchester City

Juventus

Paris Saint-Germain

Fenerbahce

Gruppe 3

Chelsea

Ajax

CSKA Moskva

Molde

Gruppe 4

Arsenal

Athletic Bilbao

Marseille

Anderlecht

Gruppe 5

Liverpool

Dortmund

Inter

Rosenborg

Gruppe 6

Sporting

Celtic

Aston Villa

PSV