familiepåtur
familiepåtur

Familie på fem reiste jorden rundt - som gatemusikanter

Se smakebiter av den utrolige reisen, og hør familien synge her.

Familien Brasøy/Fjeldvær fra Hitra i Sør-Trøndelag kan se tilbake på et litt annerledes år.

For i august i fjor pakket Bjørn (45), Mette (43), Sara (13), Aslak (18) og Simon (21) sammen livet sitt - og bare dro.

Snakket om det i 20 år

I bagen hadde de med seg gitar, keyboard, fire forsterkere, lydopptakere, fløyter, munnspill, mikrofoner, to videokameraer, og en haug med kabler.

Tanken var nemlig å spille seg jorden rundt.

– Jeg og Mette har hatt ideen siden vi møttes. Vi hadde en drøm om å reise jorden rundt, også har vi snakket om dette i 20 år. Det er jo sånn som man utsetter og utsetter, men for tre år siden så ble vi enige om at vi skulle sette en dato. Og da gjorde vi det. Ungene har jo blitt såpass store, så det er bare flaks at de ikke har begynt å etablere seg, forteller Bjørn til God morgen Norge.

Se intervju med familien, og hør dem synge «Price Tag», i videovinduet over.

Les også: Carina og Truls søker hjelp for å bli gravid: – Det er mye tabu rundt dette

Drømmen en realitet

For ti måneder siden ble drømmen en realitet for den musikalske familien. Da satte de kursen mot Europa, før reisen gikk videre til Afrika, Asia, Australia, New Zealand, Sør-Amerika, USA og nå tilbake til Europa.

Familiens tanke bak prosjektet er «kan du kommunisere med musikk, så kan du prate deg rundt hele kloden». Så langt har dette fungert, og med ett unntak så har de spilt inn nok penger til mat og overnatting kun på spillejobber på gata, i parker eller på konserter.

– Vi har spilt i circa 150 dager, altså gjennomsnittlig annenhver dag, og inntektene har variert fra 50 - 6000 kroner per dag. Gjennomsnittsinntekten har faktisk vært på drøye 1200 norske kroner hver dag, og med tanke på at vi har spilt mindre enn én time i snitt per dag er vi overveldet over dette, forteller familien.

Les også: Bjørg (67) legger seg under kniven: – Når jeg ser meg selv i speilet ser jeg bare den skrukkete halsen min

Se de tre barna fremføre Phantom of the Opera i Italia nedenfor.

(Artikkelen fortsetter under klippet)

Variabelt boforhold

De har reist som backpackere, og til tider bodd på rom med kun to senger, møtt på kakerlakker på do der det i tillegg ikke er papir, bært nesten 300 kilo og tatt inn hos familier de har blitt kjent med underveis.

– Vi har bodd på alt fra en togstasjon til fem stjerners-hotell. Vi har prøvd hele spekteret, forteller Mette, som absolutt vil anbefale andre familier å gjøre det samme.

– Det har vært helt fantastisk, både reisen, musikken - men først og fremst familiebåndene. En ny og bedre verden har åpnet seg for oss.

Nå går reisen tilbake til Hitra, men først må de skaffe penger til flybillettene. I dag rigger de opp instrumentene sine på Karl Johan i Oslo.

Hvis du vil lese mer om den utrolige reisen kan du gå inn på familiens Facebook-side eller blogg.

Les også: Velger du denne ferietypen, blir det billig