Det europeiske håndballforbundet (EHF) leter etter en ny arrangør av årets håndball-EM etter at Nederland i går valgte å trekke seg som vert.

Norge er blant landene som nevnes blant aktuelle kandidater, men Norges håndballforbund har foreløpig ikke fått noen konkret forespørsel.

– Vi har fått et brev hvor EHF bekrefter at Nederland ikke kommer til å arrangere EM. De kommer også med en åpen forspørsel hvor de søker land som er villig kan tenke seg å steppe inn, forteller generalsekretær Erik Langerud til tv2.no.

Forventer rask avklaring
Norge har tatt gull i fire EM på rad. I 2010 ble mesterskapet arrangert på hjemmebane sammen med Danmark. For TV 2 Sportens håndballekspert Bent Svele er det helt naturlig at Norge blir nevnt i debatten om hvem som kan ta over mesterskapet etter Nederland.

Svele føler seg også trygg på at det uansett blir EM-fest i 2012.

Kan Norge gjøre det igjen?

– Ja, det tror jeg. Vi kan gjøre det på egen hånd, eller sammen med Danmark. Sverige er også et land som kan stille opp. Jeg blir overrasket om det ikke dukker opp en ny arrangør i løpet av kort tid, sier Svele til tv2.no.

Håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud frykter heller ikke at EM går i vasken. Han er trygg på at EHF tar kontakt med aktuelle vertsnasjoner i løpet av kort tid, men ønsker ikke å si noe om Norges mulige kandidatur.

– De leter etter én eller flere som kan ta på seg dette på kort varsel - og som faktisk er i stand til å gjennomføre det på skikkelig vis. Jeg regner med at det vil skje noe i løpet av de nærmeste dagene.

Les også: Nederland frasier seg håndball-EM

Desember pleier å være ensbetydende med kvinnemesterskap for norske håndballfans. Bent Svele regner med at kubjellene skal få svingt seg litt også før årets julefeiring.

– Det er nok ingen grunn til bekymring. Jeg er ganske sikker på at den festen blir reddet, sier Svele.

Artikkelen fortsetter under bildet

De norske kvinnene strålte på banketten etter EM-gullet i Danmark. Blir det fest i 2012? Og hvor? (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)

Mørk håper på Tyskland
Det kanskje spesielt én av de norske landslagsspillerne som setter pris på det. Nora Mørk hadde planlagt å bruke mesterskapet i Nederland til å vise seg skikkelig frem på landslaget. Larvik-spilleren gikk glipp av VM i Brasil på grunn av kneproblemer.

– Det er EM-spill jeg har sett for meg. Det er der jeg virkelig skulle tilbake på landslaget.

Nå venter hun spent på å finne ut hvem som tar over for Nederland. Og lanserer en personlig favoritt, dersom det ikke blir Norge.

– Selvfølgelig hadde det vært kult å få det på hjemmebane igjen - det var jo en herlig stemning sist. Men hvis det ikke blir Norge, håper jeg et land som Tyskland kan stille opp. Tyskland har alltid bra publikum, det er ikke så langt å reise og tyskerne vet hvordan det skal lage idrettsarrangement.

LILLEHAMMER 20101210. Norge s Nora Mørk som jubler etter å ha scoret mål mot Ungarn under håndball-EM i Håkons Hall i Lillehammer fredag. Norge vant 34-13. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)