montasje
montasje

Beckham, Giggs og Cole kjemper om to OL-plasser

Årsaken er at nok en Liverpool-spiller er i troppen til et stort mesterskap.

Senere denne uken tar Stuart Pearce ut 18-mannstroppen som skal representere Storbritannia i London-OL neste måned.

Men det er allerede klart at Craig Bellamy er en av maksimalt tre overårige spillere i troppen.

– Jeg skulle egentlig holde det hemmelig, men jeg er i OL-troppen, skal waliseren ha sagt på et lukket arrangement i Singapore. Det skriver den engelske tabloidavisen The Sun.

På et Liverpool-arrangement i Singapore avslørte Craig Bellamy at han er i Storbritannias OL-tropp. (Foto: Wong Maye-E/Ap)
På et Liverpool-arrangement i Singapore avslørte Craig Bellamy at han er i Storbritannias OL-tropp. (Foto: Wong Maye-E/Ap)

Beckham, Giggs eller Cole vrakes
Det betyr at det bare er to OL-plasser igjen å knive om for veteranene David Beckham, Ryan Giggs og Joe Cole.

Hvert land kan nemlig bare ha med seg tre spillere i troppen som er over 23 år.

32 år gamle Bellamy føyer seg inn i rekken av britiske Liverpool-spillere som skal delta i store mesterskap denne sommeren.

Steven Gerrard, Glen Johnson, Andy Carroll og Stewart Downing er alle i Englands EM-tropp. Det er også Jordan Henderson og Martin Kelly, som ble kalt inn etter at Gareth Barry og Gary Cahill meldte forfall.

Les også: Øyvind Alsaker: – Absurd at Liverpool eier den engelske troppen

– Engangsopplevelse
Bellamy har spilt 69 landskamper for Wales, men har lagt bak seg en tung sesong i Liverpool.

Belastningsskader i knærne gjorde at waliseren ofte ble sittende på benken for de røde. Hurtigtoget tok imidlertid godt vare på sjansene da de først dukket opp, og spissveteranen noterte seg for ni scoringer. Det var altså nok til en plass i OL-troppen.

– Dette er en annerledes utfordring. Jeg hadde en vanskelig sesong med Liverpool, men OL er en engangsopplevelse, sier Bellamy.

Les også: Ferdinands agent raser mot Hodgson

OL-deltakelsen blir en ny milepæl i karrieren til den kontroversielle angriperen, som for fem år siden angrep tidligere lagkamerat John Arne Riise med en golfkølle på en treningsleir i Portugal.

Storbritannia møter Senegal i åpningskampen i London-OL 26. juli. Laget er også i gruppe med De forente arabiske emirater og Uruguay.