Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

30-åringen er dømt til betinget fengsel i 30 dager med en to års prøvetid for å ha hatt samleie med ei jente under 16 år. Mannen er en profilert jazzmusiker og har mottatt Spellemannprisen.

Det melder Sunnmørsposten.

Sjarmerende og kjekk

Den fornærmede jenta forklarte i retten at hun beundret artisten og synes han var en svært god musiker. Hun sa også at han var sjarmerende og kjekk. Etter et nachspiel hadde de to hatt frivillig samleie, og også ved en senere anledning hadde de sex, melder smp.

Les også: Dømt for sexovergrep i kirketårn

Trodde hun var eldre

Jenta anmeldte ikke forholdet før i april 2011, selv om hendelsene tok sted for nesten åtte år siden. I 2010 måtte jenta ta en pause fra studiene, og hun forsto da musikeren hadde gjort noe ulovlig. Hun følte hun hadde blitt utsatt for et overgrep og bestemte dermed å anmelde det til politiet. Retten ser de formildende omstendighetene for mannen.

Den prisvinnende artisten i 30-årene har mottatt Spellemannprisen og er en profilert musiker. Da saken kom opp sa musikerens forsvarer, advokat Øyvind Panzer Iversen til smp.no, at tiltalte ikke erkjente straffskyld.

– Og han var av den oppfatning av at den daværende 15 år og 11 måneder gamle jenta var langt over 16 år, sa forsvareren.

Formildende omstendigheter

Det var statsadvokatene i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane som tok ut tiltalen. Saken kom opp for retten 24. mai. Retten ser de formildende omstendighetene for mannen.

Les også: John Travolta er kastet ut hjemmefra